Vizcarra ha explicat que en la marc de la campanya s’han programat a Torrefarrera xerrades i s’han repartit guies informatives sobre la importància de reciclar la brossa i “com aquesta bona pràctica pot fer estalviar diners a les famílies i negocis locals”. Des del consistori es vol incidir també en la conscienciació dels infants de la necessitat de reciclar, per aquest motiu els alumnes de 6è de primària de l’Escola La Creu han visitat recentment el Centre de Tractament de Residus del Segrià, ubicat a Montoliu de Lleida (Segrià).
A la vegada, l’Ajuntament regalarà cubells compostables a les famílies que ho sol·licitin, fins a exhaurir existències. Una altra de les accions que s’han dut a terme és la creació d’un blog i un perfil de Twitter amb informació útil per reduir els residus, reciclar aquells materials que poden tenir un nou ús, així com consells per evitar el malbaratament alimentari.
A més, una educadora ambiental realitza visites als grans productors per tal d’involucrar-los en la recollida selectiva. Tanmateix i per arribar al màxim de població, també s’han habilitat punts informatius itinerants amb una educadora ambiental que es desplaça en bicicleta pels carrers de la localitat.
Abans de l’estiu de 2018, Torrefarera espera tenir implantat a la localitat el nou sistema de contenidors en illes. En aquest sentit, Montse Ribé ha destacat que es tracta de “contenidors amb més capacitat, estancs i innocus”, i que es comptarà també amb nous camions de recollida selectiva.
Increment de la taxa de recollida d’escombraries
D’altra banda, Jordi Latorre ha explicat que l’Ajuntament de Torrefarrera ha decidit, amb vista al 2018, “adequar” la taxa municipal de recollida d’escombraries “al cost real del servei”, tenint en compte que “el cànon de residus no reciclables que imposa l’Agència de Residus de Catalunya es triplicarà en 4 anys”. L’alcalde ha explicat el consistori “fa sis anys que no apuja les taxes i assumeix amb fons municipals el dèficit del sistema de recollida, que ascendeix aquest 2017 a 63.971 euros”. Tot i això, Latorre ha assegurat que “l’Ajuntament es compromet a abaixar la taxa tant com es pugui si la població és capaç en els pròxims anys de reciclar més i, per tant, s’envia menys matèria no reciclable a l’abocador”.
Aquesta “adequació” de taxes per al 2018 aprovada pel ple municipal suposarà un increment de 17 euros en la taxa domèstica anual (passa de 82 a 99 euros). Pel que fa als establiments d’alimentació, la taxa passa de 165 a 199 euros; als restaurants, de 258 a 311 euros; als allotjaments, de 308 a 372 euros, i als bars i cafeteries, de 215 a 260 euros. En el cas dels locals comercials de 50 a 100 metres quadrats, la taxa passa de 165 a 199 euros; en els de més de 100 metres quadrats, de 215 a 260 euros, mentre els locals industrials passaran de pagar 246 euros a pagar-ne 297. En la nova ordenança s’estableix un nou apartat per als locals comercials de menys de 50 metres quadrats (abans inclosos en els d’entre 50 a 100 metres quadrats), amb una taxa de 100 euros, en lloc dels 165 que pagaven fins ara.
Una motorista ha mort aquest dissabte a la tarda en un xoc amb un turisme i un camió a l'N-II…
Una persona ha mort aquest dissabte en un incendi en un habitatge a Santa Maria de Palautordera (Vallès Oriental). Segons…
Un cavall ha mort en caure fulminat durant la cavalcada del bicentenari dels Tres Tombs de Sant Antoni, a Barcelona.…
Aquest divendres s’ha presentat oficialment la imatge gràfica del Fòrum de la Calçotada, un esdeveniment pioner que neix amb l’objectiu…
L'Ajuntament de Sabadell ha encetat una campanya de sensibilització per combatre l'edatisme que no està deixant indiferent ningú. Amb el…
L'apagada elèctrica massiva que va deixar tota la península Ibèrica a les fosques durant hores el passat dilluns tindrà també…
Esta web utiliza cookies.