Categories: Uncategorized @ca

S’obre un nou servei d’atenció a l’adolescència a Sant Martí

L’Ajuntament de Barcelona preveu comptar amb un servei d’atenció i acompanyament a l’adolescència a cada districte a partir del 2021. El consistori acaba d’inaugurar el sisè, situat a Sant Martí, que se suma als ja existents a Sant Andreu, Nou Barris, Gràcia, Les Corts i Sarrià-Sant Gervasi. Els punts ‘Aquí t’escoltem’ són serveis d’assessorament i escolta confidencial per a adolescents d’entre 12 i 20 anys, on també es realitzen activitats grupals. El 67% de les peticions són de noies. En consonància amb aquest creixement de centres, el pressupost del 2018 per aquest apartat és multiplicarà per 2,5, passant de 225.000 euros a gairebé 580.000. S’incrementaran les hores de servei, tant dels punts per a joves com del Centre per a Famílies amb Adolescents.

Un total de 207 adolescents han demanat assessorament individualitzat en aquests punts, dels quals el 67% són noies. L’edat mitjana ha estat de 16 anys i el 24% ha acudit derivat pels serveis socials.

La causa més habitual de les consultes és el malestar amb l’entorn familiar (38%), seguida per les dificultats per relacionar-se (15%), la desorientació vital (14%), les dificultats de la relació de parella (10%), el malestar emocional (8%), el procés de dol (7%), l’assetjament escolar (3%), el consum de drogues (2%), l’agressivitat (2%) i l’angoixa (1%).

A més, més de 2.000 adolescents han participat al llarg del 2016 en les activitats grupals d’assessorament i formació, el 58% eren noies i el 42% nois, amb una mitjana d’edat de 15 anys. Entre les activitats hi ha tallers per a la detecció de micromasclismes, activitats d’educació emocional o accions per fomentar l’autoestima.

D’altra banda, un total de 866 mares, pares i tutors han pres part en tallers de formació organitzats pel Centre per a Famílies amb Adolescents. El 81% eren dones i el 19% homes. Les principals temàtiques que s’han abordat han estat la tolerància a la frustració, la gestió emocional, la comprensió del pensament adolescent o la comunicació afectiva i efectiva amb els fills.

En paral·lel, s’ha donat atenció individualitzada a 181 famílies. El 55% de les que han utilitzat aquest servei eren monoparentals. Pel que fa als motius, el 32% tenia dificultats per posar límits als fills, el 19% apuntava dificultats de comunicació i el 12% es preocupava per la desorientació o desmotivació vital del seu fill.

Redacció

La Ciutat és un diari de proximitat que cobreix tota l'actualitat local de les poblacions de Barcelona, Tarragona, Lleida, Terres de l'Ebre, Baix Gaià, Baix Penedès i Reus.

Missatges recents

La Paeria de Lleida millorarà el pavelló municipal Onze de Setembre

L’alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa va visitar ahir els equips de la base del Lleida Llista Blava d’hoquei patins, que…

13 minuts fa

Mor un home en caure d’un segon pis mentre treballava a Reus

Un home ha mort en precipitar-se d’un segon pis mentre treballava en una empresa de Reus ubicada al polígon Agroreus.…

17 minuts fa

Afectacions i recomanacions de trànsit amb motiu de la Cursa de Balàfia de Lleida

La Guàrdia Urbana de Lleida vetllarà pel bon funcionament del trànsit durant la 43a cursa popular de Balàfia-Bonaventura Baldomà Rius,…

18 minuts fa

Tarragona posa en marxa la campanya ‘Comerços aprenents. Parlem-nos en català’

L'Ajuntament de Tarragona i la Generalitat de Catalunya posen en marxa la campanya 'Comerços aprenents. Parlem-nos en català'. Aquesta iniciativa…

26 minuts fa

5 persones detingudes per tràfic d’armes que actuaven a les demarcacions de Tarragona, Lleida i Barcelona

La Guàrdia Civil ha desarticulat una organització criminal dedicada al tràfic d’armes que operava a les demarcacions de Tarragona, Lleida…

27 minuts fa

Més de 3.500 persones, a les portes obertes per a famílies de la UdL

La Jornada de portes obertes per a famílies de la Universitat de Lleida (UdL) aplegarà un total de 3.580 persones de 1.389…

33 minuts fa

Esta web utiliza cookies.