Les noves tecnologies han facilitat el desenvolupament de certes addiccions socials
(a les compres per Internet, als jocs d’atzar on line, al cibersexe, als videojocs, al mòbil i a les xarxes socials, entre altres), “ja que permeten a la persona que pateix el trastorn portar a terme aquestes activitats en un entorn discret i allunyat de la mirada dels que l’envolten”. Olga Malas, psicòloga encarregada de conduir la primera sessió de la campanya “Què s’amaga dins les pantalles?”, impartida aquest dijous a Castelló de Farfanya, considera que per superar aquestes manifestacions addictives és important la motivació personal, l’ajuda d’un bon professional i la col·laboració de l’entorn (familiars i amics). La campanya està organitzada per l’Àrea de Serveis Socials del Consell Comarcal de la Noguera a través del Pla Local d’Inclusió Social, i ASPID.
A través d’aquesta primera conferència participativa, adreçada al públic en general,
Malas ha explicat als participants la tipologia d’addiccions socials i a les noves tecnologies, com es converteixen en una addició i com s’ha d’actuar per prevenir-les i solucionar el problema. La psicòloga considera que cal tractar el comportament addictiu quan aquest comença a tenir efectes negatius en un o més dels àmbits que envolten el subjecte (personal, familiar, social, laboral o econòmic).
Després de parlar dels símptomes principals i els senyals d’alerta de cadascuna de
les addiccions socials, la ponent ha explicat les passes que cal fer per evitar-les, que se centren en ajudar en el desenvolupament de l'habilitat de comunicació cara a cara, els hàbits grupals i les activitats de lleure diverses. Aquest tractament suposa limitar el temps i pactar horaris, fomentar la relació amb altres persones, potenciar aficions (lectura, cinema i altres activitats culturals), estimular l’esport i les activitats en equip, desenvolupar activitats grupals, com les vinculades al voluntariat i estimular la comunicació i el diàleg en la pròpia família.
Olga Malas és psicòloga general sanitària i màster en noves tecnologies, i ha treballat a l’Hospital Sant Joan de Déu amb el prestigiós equip del doctor Àlex Palau.
Les sessions del programa prosseguiran a Àger (30 de novembre, al Local Social) i
Vallfogona de Balaguer (febrer de 2018, a la Sala d’actes de l’Ajuntament). Totes les conferències comencen a les 18 h i són impartides per Olga Malas.
Aquest programa dels Serveis Socials del Consell Comarcal de la Noguera
s’emmarca dins l’activitat de l’Àrea de Drogodependències i forma part de l’esforç que el Consell Comarcal fa per arribar a la població que viu en nuclis més allunyats de les poblacions grans, on hi ha menys oferta d’activitats i serveis adreçats a aquest col·lectiu.
ASPID insereix aquesta iniciativa dins de la nova Àrea d’Activitat Socioeducativa que
ha creat en el darrer any i en la que desenvolupa projectes d’intervenció social i educativa en la comunitat i l’entorn provincial, amb la finalitat darrera d’acompanyar en els processos de desenvolupament personal i apoderament a infants, joves i famílies que es troben en situació de vulnerabilitat social.
L’Hospitalet ha fet cent anys com a ciutat i, com no podia ser d’una altra manera, les Festes de Primavera…
L'alcalde de Tarragona, Rubén Viñuales, ha presidit aquest vespre la presentació de la 30a Fira del Vi de Falset al…
El Consell d'Administració de l'Empresa Municipal de Transports de Tarragona ha aprovat avui, 24 d'abril, les noves tarifes per a…
El món de les xarxes socials torna a plorar la mort d’una de les seves protagonistes. Vanessa Konopka, alemanya de 28…
El Port de Segur de Calafell acollirà aquest proper cap de setmana dues activitats de les més importants de l’any…
Nova campanya per promocionar les activitats de dinamització del Mercat del Carrilet que s'estrena coincidint amb el cicle de primavera.…
Esta web utiliza cookies.