fbpx

Se signa el 1r conveni de Catalunya de l’FP Dual en Promoció d’igualtat de gènere

Avatar photo

El conveni és el primer d’aquestes característiques que se signa a Catalunya per impulsar aquesta modalitat de formació en l’especialitat de Promoció d’igualtat de gènere

El regidor de Recursos Humans, Daniel Rubio, i el director de l’Institut Gaudí de Reus, Jordi Garcia, han signat aquest dilluns 27 de març el conveni de col·laboració entre l’Ajuntament de Reus i la Generalitat de Catalunya, per desenvolupar el cicle formatiu de grau superior de Promoció d’igualtat de gènere en règim d’alternança i amb formació dual. El conveni és el primer d’aquestes característiques que se signa a Catalunya per impulsar aquesta modalitat de formació en l’especialitat de Promoció d’igualtat de gènere.

L’alternança entre formació i treball en els ensenyaments de formació professionals inicial permet als alumnes compaginar la formació acadèmica amb una feina de qualitat, relacionada amb l’especialitat. Aquest alumnat disposa d’un contracte laboral o beca amb contraprestació econòmica.

Daniel Rubio, regidor de Recursos Humans, afirma que “l’Ajuntament de Reus utilitza tots els recursos al seu abast, ja sigui amb iniciatives pròpies o en col·laboració, per tal de dinamitzar la formació i l’ocupació de la ciutadania, i facilitar així les seves oportunitats per accedir al mercat laboral”.

A l’acte de signatura del conveni de col·laboració també hi han assistit la regidora d’Ensenyament i Política Lingüística, M. Dolors Sardà; i la regidora de Participació, Ciutadania i Transparència, Montserrat Flores. Els alumnes que treballin a l’Ajuntament de Reus a en virtut d’aquest conveni ho faran a la la regidora de Participació, Ciutadania i Transparència, que gestiona les polítiques municipals d’Igualtat de gènere.

El conveni fixa els compromisos de l’Ajuntament i l’institut per impartir el cicle formatiu en règim de formació en alternança i amb formació dual. Així, entre altres, l’Ajuntament es compromet a acollir estades d’alumnes per a la seva formació, i a retribuir-lo, mitjançant un contracte laboral o una beca. Igualment, es compromet a col·laborar amb els professors de l’institut en el seguiment dels alumnes durant l’estada i en la valoració dels aprenentatges assolits; i a facilitar als responsables dels alumnes a l’Ajuntament el seguiment de la formació bàsica impartida per l’institut, per poder garantir un seguiment correcte.

Al seu torn, l’insitut es compromet, entre altres, a organitzar la formació en règim d’alternança i amb formació dual; a impartir la formació bàsica als tutors de l’alumne de l’Ajuntament; a establir conjuntament amb l’Ajuntament el mètode de seguiment dels alumnes al llarg de l’estada i les accions correctores necessàries del procés d’aprenentatge per afavorir-ne el rendiment acadèmic; i a establir i consensuar amb l’Ajuntament el mètode per valorar els aprenentatges assolits en l’estada a l’empresa.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Es registra una baixada de sol·licituds d’atenció social

Notícia següent

Es convoca el 2n Concurs Instagram per a la Setmana Santa vendrellenca

Notícies relacionades