L’Ajuntament de Salou, juntament amb l’equip d’educació ambiental Limonium, ha proposat tres sessions de “Jocs i Activitats a la Platja”, una iniciativa que pretén sensibilitzar la ciutadania, especialment els infants d’entre 6 i 12 anys, pel que fa a temàtiques ambientals de biodiversitat i residus, vinculades amb els seus hàbits més quotidians a la platja. Aquestes activitats són un dels requeriments imperatius per sol·licitar la Bandera Blava.
L’entitat Limonium serà l’encarregada de dur a terme les sessions d’aquest proper divendres, dia 23 d’agost, a la platja de Llevant; el proper dimarts, 27 d’agost, a la platja dels Capellans; i el dimecres, 28 d’agost, a la platja de Llevant. Aquestes sessions es realitzaran en horari de matí, de 10 a 13 hores.
Les activitats sobre educació ambiental tenen com a objectiu prendre consciència sobre les repercussions cap al medi dels actes propis i aliens; també respectar els espais públics i fomentar la pràctica de bones conductes de civisme i convivència en les accions del dia a dia. Així mateix, amb aquesta iniciativa es pretén apropar els infants a la vegetació i fauna present a l’ecosistema de la platja i fomentar-ne l’observació i el pensament crític.
La primera activitat és “Segueix el corrent”, i a través de la manipulació i anàlisi de la sorra de la platja amb diversos instruments, els infants observaran la composició d’aquest element i coneixeran la problemàtica de la presència de deixalles. En aquest sentit, es farà èmfasi en la correcta gestió de residus, especialment els generats més habitualment a la platja. Per finalitzar, els nens i nenes realitzaran un mòbil d’animals marins, que pintaran utilitzant la sorra.
La segona sessió, “Juguem a la marinera”, pretén conscienciar els infants de la necessitat de reduir la generació de residus i abordar l’origen de la presència de deixalles a la platja, a través de petites dinàmiques, simulant visualment l’elevada quantitat de deixalles que van a parar al mar. Tot seguit, a través de diversos jocs, es podran conèixer les diferents fraccions en les què cal classificar les deixalles, els consells de prevenció de residus i la seva transformació en recursos.
La darrera activitat, “Pop plastopus”, presentarà la història del pop Plastopus i altres personatges divertits del fons marí, que permetrà els infants entendre millor quines problemàtiques poden produir els residus en el mar i la importància de gestionar-los correctament. Finalment, mitjançant material residual, els infants elaboraran el seu propi animal marí.
Aquestes sessions són de caràcter gratuït i no cal inscripció prèvia.
El Col·legi d'Educadores i Educadors Socials de Catalunya ha alertat que el cas de la menor custodiada per la DGAIA…
Amb l'arribada del bon temps, les maduixes són una de les fruites més consumides al nostre territori. Per a molts,…
L’Ajuntament de Vilafranca engega aquest mes de maig l’Oficina Municipal d’Energia. La posada en marxa d’aquesta oficina neix fruit de l’acord…
Ahir es va conèixer una suposada manipulació en les oposicions públiques per ser Policia Local de Montblanc l'any 2011. L'excap…
A petició del grup municipal d'En Comú Podem, aquesta nit la façana de l'Ajuntament de Tarragona s'il·luminarà amb els colors…
El jutjat d'instrucció número 7 de Barcelona que ha enviat a judici un home per la violació continuada a una…
Esta web utiliza cookies.