‘Ranxets, la cuina de Torredembarra’ arrenca amb la degustació d’un miler de tapes

La campanya anual dels Ranxets ha començat aquest diumenge amb una bona participació de públic. En total, ahir es van vendre un total de 997 tapes ranxets (tapa + beguda 3 €), una seixantena de persones van seguir en directe el showcooking (Com es cuina un Ranxet? “Romesco de rap”, a càrrec d’Oriol Castro del Restaurant Compartir de Cadaqués i Disfutar de Barcelona i d’Àlex Segú del Restaurant l’Hor de la Riera de Gaià) i es van dur a terme tres torns del taller de cuina infantil, a càrrec d’Andrea Molné) amb la participació de 30 infants. També hi va haver actuació de música itinerant amb el grup Xalecos Street Band i inflable per als més petits. L’organització va anar a càrrec de les regidories de Turisme i de Comerç, Indústria i Activitats.
Aquesta activitat ha estat el tret de sortida de la segona edició de la campanya en què hi prenen part un total de tretze restaurants: Blau Marí, Cal Coco, Cal Silver, Can Gla, Can Lluís, El Capitán, El Marítim, El Vaixell, Hostal Coca, La Cuina d’en Basili, Las Palmeras, Òxid i Roda.
Aquests establiments es troben degudament identificats amb els distintius de la campanya i durant tot l’any inclouen plats de ranxets en les seves cartes. En aquests moments, s’està acabant d’elaborar nou material promocional per incloure més informació sobre els productes que ofereixen, un material que estarà disponible a finals del proper mes d’abril.
Els plats de ranxets que es van poder degustar diumenge varen ser: pop amb salsa, arròs amb bacallà, sípia amb romesco, allipebre de pop, filets de sardines amb romesco, fideuejat, cassoleta de bacallà i carxofes, romesquet de pop roquer, fideus amb cananes, fideus negres amb sípia i pinyons, fideus negres amb gambes, romesquet de moixina, popets amb suc, bull a l’allipebre, truita amb suc i sípia ofegada.
Altres activitats de la campanya
El dilluns 7 de maig es realitzarà el primer showcoking: Com és cuina un romesco? a càrrec de Joan Tomàs del Restaurant Castell de Tamarit. És realitzarà a NC espai de cuina (carrer dels Filadors 15). Les inscripcions s’han de realitzar a l’adreça nocuino@gmail.com o al telèfon 620.702.594. El preu és de 35 € (que inclou aprendre a fer un romesco, cuinar-lo i menjar-se’l). També s’ha previst realitzar-ne d’altres que s’aniran anunciant oportunament i que inclou la temporada d’estiu
Com a novetat aquest any, s’organitzaran unes Jornades Gastronòmiques dels Ranxets, que tindran lloc durant el mes de novembre.
Redacció

La Ciutat és un diari de proximitat que cobreix tota l'actualitat local de les poblacions de Barcelona, Tarragona, Lleida, Terres de l'Ebre, Baix Gaià, Baix Penedès i Reus.

Missatges recents

L’acumulació de gent per Sant Jordi obliga a tancar un accés al metro a Passeig de Gràcia

L'accés a l'estació de l'L3 del Metro de Barcelona al Passeig de Gràcia des d'Aragó-Rambla Catalunya ha hagut de ser…

32 minuts fa

Els escriptors estrangers al·lucinen amb la febre per Sant Jordi

La celebració de Sant Jordi és una de les festivitats més arrelades a Catalunya, però és menys coneguda arreu d'Espanya…

55 minuts fa

Veuen un home amb una destral pel carrer i troben una dona esquarterada a casa seva

La Policia investiga la mort d'una dona que ha aparegut esquarterada en un habitatge després que un home fos localitzat…

2 hores fa

Entitats, partits polítics i col·lectius presents a la Diada de Sant Jordi de Lleida

Diferents entitats, partits polítics de l'Ajuntament de Lleida i col·lectius de la ciutat també s'han deixat veure, una vegada més,…

2 hores fa

Petons de tinta i carícies de pètal: Sant Jordi en estat pur

El sol d’avui ha sortit amb una intenció clara: fer de Sant Jordi una jornada per recordar. I ho ha…

2 hores fa

Una gran companyia telefònica acomiada 609 treballadors per pèrdues milionàries

MasOrange ha arribat a un acord amb els sindicats per a acomiadar 609 persones a causa de les greus pèrdues…

2 hores fa

Esta web utiliza cookies.