Les ciutats educadores que formen part de la xarxa temàtica sobre “Els objectius del desenvolupament sostenible (ODS) amb la implicació de la infància” s’han reunit avui a la ciutat en la quarta i última trobada d’aquesta àrea. Lleida lidera aquest grup de treball, dins la Xarxa de Ciutats Educadores (Red Estatal de Ciudades Educadoras -RECE-), que presentarà al març de 2020 a Sevilla, al Congrés Nacional de la RECE, un document consensuat amb el resultat obtingut de l’anàlisi, el debat i les experiències compartides.
Durant la jornada, s’ha realitzat una Fira de bones pràctiques sobre els ODS i les ciutats han tingut l’oportunitat d’explicar i alhora escoltar, diferents experiències on els ODS i la infància tenen un pes important.
La trobada s’ha fet a la sala Alfred Perenya i ha comptat amb la participació de tècnics i tècniques municipals de: Barcelona, Rivas Vaciamadrid, Ciutadella de Menorca, Getafe, Gijón, Granollers, Ibi, Sant Just Desvern, Tarragona, Tomelloso, Valdepeñas, Valencia, L’Hospitalet de Llobregat i, l’amfitriona, Lleida.
La regidora d’Educació, Sandra Castro, ha donat la benvinguda als assistents i els ha agraït la seva feina per dur a terme els ODS centrats en la infància i l’educació en general.
Els Objectius de Desenvolupament Sostenible són una crida universal a l’adopció de mesures per posar fi a la pobresa, protegir el planeta i garantir que totes les persones gaudeixin de pau i prosperitat. Estan centrats en l’Agenda del 2030 amb la finalitat d’afavorir un desenvolupament inclusiu i equitatiu i crear més oportunitats per tota la ciutadania i amb una especial consideració a la infància.
Lleida, compromesa amb l’educació
L’Ajuntament de Lleida té una llarga tradició i vocació educativa i pedagògica que en els últims anys s’ha concretat en diferents iniciatives i propostes que busquen millorar la qualitat de vida de la seva ciutadania. A més, Lleida ha estat la coordinadora de la Xarxa Estatal de Ciutats Educadores durant dos anys, 2016-2018. Actualment ho és Sevilla.
Els principals objectius d’aquesta xarxa són:
-Definir un pla d’actuació local en la implementació de l’agenda 2030 en el marc de Drets, Equitat, Sostenibilitat i Participació.
-Dissenyar línies d’acció locals per avançar en la consecució dels ODS.
-Elaborar una proposta d’acció que permeti dur a la pràctica la participació infantil des de la visió dels objectius de desenvolupament sostenible.
-Crear una xarxa d’informació entre municipis mitjançant la generació de sinergies i treball en xarxa.
Aquest diumenge, 18 de maig del 2025, l'Ajuntament de Camprodon organitza un bus gratuït per acompanyar a la UE Camprodon…
L'Associació Celíacs de Catalunya celebra l’estrena del vídeo conte sobre la malaltia celíaca, El malson d’en Manelic, elaborat pel programa Una mà de contes de…
La mostra de la Diputació de Barcelona “ReHabilitem” dona resposta, de manera interactiva i sensorial, a preguntes sobre què és…
Els Bombers preveuen que la campanya d'incendis forestals d'aquest estiu serà “més curta i estàndard” després de les precipitacions que…
Vox ha registrat al Parlament la petició de compareixença de la consellera d'Interior, Núria Parlon, en comissió parlamentària perquè informi…
El PPC ha denunciat aquest divendres el que considera un "atac a partits democràtics" a la Festa Major de la…
Esta web utiliza cookies.