fbpx
Divendres, 1 de març de 2024
És notícia

PSC Vilanova i la Geltrú: “Amb aquest acord qui perd és la ciutadania de Vilanova i la Geltrú”

Avatar photo

Aquest govern amb afany electoralista es trobarà en una situació de més debilitat, amb 8 de 25 regidors i regidores i amb la voluntat de deixar un consistori i una ciutat dividida entre fronts de catalans independentistes i no independentistes

Des del PSC de Vilanova i la Geltrú ens han fet arribar aquest comunicat que, per tal de no treure res, reproduim a continuació íntegrament:

Aquest acord és una estratègia electoralista de supervivència de l’antiga CiU per mantenir a la desesperada el control de l’Ajuntament i iniciar la seva campanya electoral utilitzant la institució, a la que el grup d’ERC es presta gratuïtament. Amb aquest acord qui perd és la ciutadania de Vilanova i la Geltrú que durant un any assistirà espectadora d’un govern que trasllada de forma irresponsable la inestabilitat política als ajuntaments i amb dos grups municipals que en uns mesos començaran una competència entre ells per un mateix electorat.
El PSC estarem atents, des de d’avui mateix, a la gestió d’aquest govern, al desenvolupament de projectes i actuacions durant l’any que queda, però preveiem que serà un govern entregat a la campanya electoral de l’antiga CiU que es troba en fase terminal i que necessitava urgentment un salvavides a la que ERC s’ha prestat amb un xec en blanc, buscant la cadira a qualsevol preu com han demostrat recentment també al Consell Comarcal, sense que hi hagi cap proposta ni projecte comú per a la ciutat. Prova de la voluntat d’utilitzar la institució és que aquest acord s’hagi anunciat després que ERC hagi nomenat la persona que encapçalarà la propera candidatura.
Tot i això, ens congratulem que el govern municipal format per l’antiga CiU i ERC executin un Pla d’Actuació Municipal que és el reflex de l’acord de governabilitat de l’anterior govern i que en el seu 90% són les propostes del programa electoral dels i les socialistes per a Vilanova i la Geltrú. Ens trobem amb la paradoxa d’un govern independentista sense projecte propi de ciutat que es dedicarà a gestionar el del PSC.
Fiscalitzarem aquest govern, especialment aquells temes sobre els que ERC ha fet crítiques contundents aquests anys i que es trobaven sota gestió de l’antiga CiU: el pressupost, les taxes i impostos, el transport públic, la gestió de les escombraries i la neteja o la mobilitat, són alguns dels exemples. Esperem que ara siguin coherents amb el seu discurs, ja que sinó estarien estafant a la ciutadania.
Aquest govern amb afany electoralista es trobarà en una situació de més debilitat, amb 8 de 25 regidors i regidores i amb la voluntat de deixar un consistori i una ciutat dividida entre fronts de catalans independentistes i no independentistes. Un acord que neix de la clara voluntat d’aïllar i excloure el PSC, i que per tant ni suma ni és cohesionador pensant en tota la ciutat. Aquests dos grups amb tantes línies vermelles sectàries que s’han autoimposat es trobarà ara amb dificultats de poder dialogar més enllà d’ells mateixos, sumar majories al Ple i acords plurals i amplis en temes de ciutat.

El darrer any de l’alcaldia de Neus Lloveras passarà a la història com el que haurà dut a la ciutat la inestabilitat, la divisió i el frontisme entre vilanovins i vilanovines per la voluntat de posar l’Ajuntament al servei de l’independentisme, deixant de ser un govern que buscava representar a tota la ciutadania per ser només el govern d’uns quants. Un mal llegat que deixarà al seu pas per l’Alcaldia. Nosaltres treballarem per la cohesió i el diàleg entre la ciutadania i la defensa de la pluralitat política, no formarem part de cap front ni abonarem la política sectària a la que ens volen dur.
Des del PSC treballem per recuperar la institució al servei de tota la ciutadania i no només d’uns quants, per un projecte polític de ciutat renovat que tingui com a objectius millorar i treballar per la qualitat de vida dels vilanovins i vilanovines, defensar uns serveis públics i de qualitat per a garantir la igualtat i una Vilanova i la Geltrú que generi oportunitats, tot això perquè al 2019 Vilanova i la Geltrú torni a tenir un govern decent a l’Ajuntament i que treballi exclusivament per la ciutat, per la seva pluralitat política i la seva cohesió social.
La prioritat dels i les socialistes és i serà exclusivament Vilanova i la Geltrú.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Un treballador de la terminal de càrrega l’aeroport del Prat perd una cama

Notícia següent

El Montmell i Santa Oliva celebren la Trobada anual de motos clàssiques

Notícies relacionades