fbpx
Dissabte, 2 de març de 2024
És notícia

Millo creu que la multiconsulta de Barcelona és il·legal perquè no ha passat pel ple municipal

Avatar photo

L'Ajuntament va aprovar a l'octubre un reglament de participació ciutadana que donaria cobertura legal a la iniciativa

El delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, ha avisat aquest dimarts l’Ajuntament de Barcelona que la multiconsulta que vol impulsar aquesta primavera és il·legal perquè “es pretén tramitar sense passar pel ple municipal”. Així ha justificat Millo el recurs contenciós administratiu que el govern espanyol ha presentat davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) contra aquesta iniciativa. Per la seva banda, el consistori sustenta la convocatòria de la multiconsulta en el nou reglament municipal de participació ciutadana que es va aprovar el passat mes d’octubre.
Millo assegura que hi ha un informe de l’advocacia de l’Estat que contradiu la posició de l’Ajuntament i exigeix que la consulta que es vulgui convocar compti amb un acord majoritari del ple municipal i que la temàtica de la consulta sigui de competència local. “És una qüestió purament jurídica, no hi ha cap altra finalitat”, assegura.

El delegat del govern espanyol ha volgut desvincular la posició de l’executiu espanyol de l’opinió que li mereix al PP aquesta iniciativa del govern d’Ada Colau: “La posició política del PP serà la que el grup municipal consideri i l’acció del govern espanyol és garantir la legalitat independentment de si està d’acord o no”.

Aquest mateix dimarts, el govern municipal ja ha manifestat la seva voluntat de tirar endavant la multiconsulta, malgrat els recursos judicials. L’Ajuntament anima les entitats que vulguin participar a reunir 15.000 signatures per tal de defensar una de les preguntes que se sotmetran a votació ciutadana.

Actualment ja hi ha tres campanyes interessades en ser presents a la multiconsulta. Una per a la municipalització de l’aigua, que impulsa Aigua és Vida; una altra per fer una cooperativa d’habitatge social al gimnàs Sant Pau, d’Habitem Sant Pau, i una tercera de Tanquem els CIEs, per canviar el nom de la plaça d’Antonio López per Idrissa Dialo, que va morir al CIE en condicions encara desconegudes l’any 2012.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Amada Rodríguez Llorente, presidenta d’LGTeBre, l’Associació de Lesbianes, Gais, Transgèneres, Bisexuals i Intersexuals de les Terres de l’Ebre “El nostre objectiu últim és fer de les Terres de l’Ebre un territori d’on no calgui marxar per motius d’orientació sexual”

Notícia següent

OPINIÓ – TEMPS CONFUSOS

Notícies relacionades