Martín Pérez: “Cambrils és una zona molt interessant que té tots els elements necessaris per fer un gran festival”

-El Festival Internacional de Música de Cambrils va viure un moment crític l’edició anterior quan gairebé no se celebra. En aquell moment, vau haver de contactar personalment amb els artistes i vau assumir els riscos econòmics, per què els vau assumir?
El motiu pel qual ho vam fer és perquè ens sembla que Cambrils és una zona molt interessant que tots els elements necessaris per fer un gran festival. Per dir-te la veritat, crec que hi ha menys coses al sud que al nord de Catalunya i, per aquest motiu, des de la nostra empresa, Concert Studio, vam considerar que estratègicament era una zona molt bona i adient.

Però no només va ser per la seva localització, sinó també perquè és un festival antic, aquesta edició serà la número 44. Llavors ja té una gran trajectòria en el món dels festivals, si no és el més antic de tot Catalunya segur que un dels tres més antics. Per aquest motiu, sabia molt de greu perdre un festival de Catalunya tan antic.

-Què va significar per vosaltres haver de preparar el festival amb tan poc temps?Els festivals es treballen amb molt de temps i nosaltres no el teníem, llavors aquest aspecte era significatiu perquè no hi havia suficient temps. A més, hi havia un risc important perquè, encara que estàvem amb el festival ja en el carrer i en plena campanya de promoció de l’esdeveniment, la gent continuava pensant que el festival no es feia, que no es duia a terme per tots els problemes que hi va haver amb els anteriors organitzadors. Llavors aquest tema va ser una dificultat molt gran que ens vam trobar en l’organització.

-Com vau superar aquesta dificultat?
La gent que venia als concerts corria la veu. És a dir, qui venia i gaudia de l’espectacle després en parlava d’aquest i llavors més gent s’adonava que el festival estava en marxa i que no només es feia, sinó que es feia bé. Encara que és cert que no va vindre tanta gent com s’esperava. Però aquest sentiment que el festival es va fer bé és el fruit que esperem recollir en aquesta quaranta-quatrena edició.

-Quina funció va fer l’Ajuntament en aquest moment crític? És a dir, en què us va ajudar?
L’Ajuntament de Cambrils no ens va ajudar perquè tots els consistoris es mouen en funció de les condicions del plec i el plec no estava en condicions d’ajudar a tirar endavant el festival. A nosaltres, l’Ajuntament ens va demanar que ajudéssim a treure el festival cap endavant perquè no caigui i que, en fer-ho, tindríem algun punt més durant el procés d’adjudicació de la licitació.

-Concert Studio porta altres festivals com el Festival Jardins de Pedralbes i el Festival Mil·leni, en què destaca el Festival Internacional de Música de Cambrils dels altres esdeveniments que porteu?
Cada festival té la seva pròpia personalitat perquè cada esdeveniment té a veure amb el lloc on es realitza; no és una cosa que es pugui posar en un lloc o en un altre sense pensar-hi. Per exemple, posar el Festival Mil·leni a Cambrils seria un desastre i un gran error perquè el públic dels dos no és el mateix, els visitants són diferents. En realitat, des del cartell fins a la venda d’entrades; tot es gestiona d’una manera diferent en cadascun dels festivals segons les seves necessitats.

-En aquesta 44a edició heu tingut un temps de treball adequat, com esteu dirigint aquesta edició del festival?
Estem duent a terme una campanya publicitària molt forta per tal que tothom s’adoni que el festival es farà i quin és el cartell. A més, els noms escollits per aquesta edició creiem que són els ideals perquè a l’escollir un artista fem un seguit de passos. Tenim uns requisits previs que valorem per tal de saber si un artista és propi de Cambrils o no. Quan un cantant passa aquesta fase prèvia, comencem a mirar si tenen la possibilitat de vindre al municipi o no, fent un seguiment de la seva carrera actual com, per exemple, sabent si tenen gires o concerts durant les dates del Festival Internacional de Cambrils. També tenim en compte que els diferents artistes escollits no tinguin el mateix registre de gènere musical per tal que no es facin competència uns als altres dins del mateix festival.

-Vosaltres només heu organitzat el festival de l’any passat, però en què canviarà aquest any dels anteriors?
L’any passat ja vam fer algunes diferències en els festivals dels anys anteriors, encara que no sabíem exactament com es van dur a terme les altres edicions. Però l’any passat vam intentar fer les coses com nosaltres creiem i, veient les reaccions del públic, vam aprendre quins elements feia falta canviar. Per exemple, s’ha de millorar com la grada està disposada en el recinte, ja que mai havia estat numerada i des de Concert Studio pensem que aquesta qüestió és molt important perquè la gent pugui arribar tranquil·la i no hagi de córrer o anar atabalada perquè no té seient fixe.

A més, canviarà la idea, que abans no es tenia, de fer un festival amb una idea de futur i de continuïtat perquè nosaltres mai l’hem vist com un festival que el fem, traiem uns quants duros i ja està; no ho fem per això, sinó perquè té una trajectòria i una tradició en la ciutat de Cambrils. La nostra intenció és continuar amb el festival per molts anys, encara que nosaltres només tenim un termini de 3 anys. Però esperem que, després d’aquest temps, puguem també continuar realitzant el Festival Internacional de Cambrils.

-A les edicions passades, hi havia una zona de bars dintre del mateix recinte del Parc del Pinaret. Aquesta zona es mantindrà en aquesta edició?
Sí, els visitants seguiran tenint aquesta zona de bar-restaurant, però l’hem canviat. La vam remodelar l’any passat per tal que hi hagi un millor servei i més persones que atenguin als visitants durant el concert. Per exemple, en aquesta zona vam posar més cadires per poder seure i prendre alguna cosa tranquil·lament, sense pressa.

-Quin creieu que serà el cantant que més públic portarà al Parc del Pinaret de Cambrils? Per què?
A veure, això és una pregunta amb una resposta molt personal perquè segurament si ho preguntes a una altra persona de Concert Studio et dirà una cosa diferent. Però potser el que més públic portarà serà Bunbury, per exemple, perquè es podria dir que és més conegut. Encara que tots els artistes tenen el seu propi públic.

Redacció

La Ciutat és un diari de proximitat que cobreix tota l'actualitat local de les poblacions de Barcelona, Tarragona, Lleida, Terres de l'Ebre, Baix Gaià, Baix Penedès i Reus.

Missatges recents

Aragonès acusa Illa de “súbdit” de la Moncloa per no defensar el pacte fiscal a Catalunya

El cap de llista d'ERC a les eleccions del 12-M, Pere Aragonès, ha defensat el…

50 segons fa

Salvador Illa aposta per una política basada en l’acord i el coratge

El cap de llista del PSC a les eleccions catalanes, Salvador Illa, ha reivindicat "una…

2 minuts fa

Rigoberta Bandini presenta el seu projecte filmat al barri Gaudí de Reus

L’edifici blau del barri Gaudí ha servit d'escenari de gravació i sessió fotogràfica per presentar…

14 minuts fa

Tres noves jornades del Pla Estratègic de Cultura de Tarragona aquest maig

El mes de maig arrenca amb tres nous àmbits de treball dins el procés participatiu…

22 minuts fa

Toni Clapés abandona temporalment RAC1 per motius de salut

El popular conductor del programa Versió Rac1, Toni Clapés i Casals, de 56 anys, que…

26 minuts fa

Marta Grau Rafel, la primera resident de Faber Andorra del 2024

La residència Faber Andorra acull fins al 21 de maig la primera resident del 2024,…

28 minuts fa

Esta web utiliza cookies.