Categories: Uncategorized @ca

L’Hospital Vall d’Hebron farà un seguiment individualitzat dels pacients de trombosi

 El Vall d’Hebron Barcelona Campus Hospitalari farà un seguiment individualitzat dels pacients de malaltia tromboembòlica venosa, també coneguda com a trombosi, gràcies a una nova Unitat Funcional de Trombosi Venosa, que permetrà ordenar i agilitzar el seguiment i tractament dels malalts, segons s’indica des del centre hospitalari. A banda del servei personalitzat, l’objectiu de la iniciativa és evitar la reiteració de visites i proves diagnòstiques innecessàries. El Servei d’Angiologia, el de Cirurgia Vascular i Endovascular, la Unitat d’Hemostàsia del Servei d’Hematologia i el Servei de Medicina Interna estan involucrats en el nou protocol. Aquesta col·laboració entre professionals de diferents serveis comportarà que el pacient pugui veure en una única visita tots els especialistes que segueixen el seu cas.

Sergi Bellmunt, cap del Servei d’Angiologia, Cirurgia Vascular i Endovascular, destaca la importància que tots els especialistes estiguin “inclosos en el viatge del pacient”, ja que des del moment que arriba a urgències o és diagnosticat, la coordinació permet tractar-lo “d’una manera més eficaç, més ràpida i amb més seguretat”.

De la seva banda, la cap de la Unitat d’Hemostàsia, Amparo Santamaría, afirma que amb aquest sistema “el pacient té garantida la continuïtat assistencial”, ja que entra en un circuit que busca un tractament a mida de cada cas.

La trombosi, pot afectar les extremitats inferiors o bé els pulmons (embòlia pulmonar). A Vall d’Hebron, cada any se’n diagnostiquen 500 casos. Té una prevalença d’entre 1 i 2 casos per cada 1.000 persones, tot i que el risc creix si el pacient té alguna altra patologia. 1 de cada 4 morts al món és per trombosi i és la segona causa de mort en persones amb càncer.

El 60% dels casos són d’origen genètic i la resta d’origen ambiental (tractaments anticonceptius o hormonals, síndrome de la classe turista…) o relacionats amb altres malalties (càncer, malalties inflamatòries, autoimmunes…). En tot cas, però, la meitat de les vegades se’n desconeix l’origen exacte.

El risc d’un nou episodi en cas de no rebre un tractament adequat està entre el 15 i el 25% als 5-10 anys, mentre que cau a només el 8% si es fa un bon seguiment.

Redacció

La Ciutat és un diari de proximitat que cobreix tota l'actualitat local de les poblacions de Barcelona, Tarragona, Lleida, Terres de l'Ebre, Baix Gaià, Baix Penedès i Reus.

Missatges recents

ERC reivindica l’exili com a part de la seva història i es conjura per resistir la “repressió”

ERC ha reivindicat l'exili com a part de la seva història. El partit ha celebrat…

19 minuts fa

Endolla Barcelona testeja un punt mòbil de càrrega de vehicles elèctrics i un de fàcil manteniment

La xarxa d'electromobilitat de Barcelona de Serveis Municipals (BSM), Endolla Barcelona, està testejant un punt…

29 minuts fa

El 37è Concurs de Murals de Sant Jordi de Blanes culmina amb el lliurament de premis

Després de la festiva jornada viscuda al llarg del matí al passeig de la Mestrança,…

44 minuts fa

Desallotgen un edifici de Vilanova després de caure el sostre d’un bany

El sostre del bany d’un pis a Vilanova i la Geltrú va caure dissabte a…

54 minuts fa

Colau critica que el ‘lawfare’ contra l’esquerra ha estat “tolerat” pel PSOE

L'exalcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha criticat aquest dissabte el PSOE per haver estat "tolerant…

1 hora fa

VÍDEO | Enxampen al Maresme dos fugitius relacionats amb un tiroteig als Països Baixos

Els Mossos d’Esquadra van detenir a Santa Susanna (Maresme) dos homes buscats per la policia…

1 hora fa

Esta web utiliza cookies.