Categories: Uncategorized @ca

L’Hospital Vall d’Hebron farà un seguiment individualitzat dels pacients de trombosi

 El Vall d’Hebron Barcelona Campus Hospitalari farà un seguiment individualitzat dels pacients de malaltia tromboembòlica venosa, també coneguda com a trombosi, gràcies a una nova Unitat Funcional de Trombosi Venosa, que permetrà ordenar i agilitzar el seguiment i tractament dels malalts, segons s’indica des del centre hospitalari. A banda del servei personalitzat, l’objectiu de la iniciativa és evitar la reiteració de visites i proves diagnòstiques innecessàries. El Servei d’Angiologia, el de Cirurgia Vascular i Endovascular, la Unitat d’Hemostàsia del Servei d’Hematologia i el Servei de Medicina Interna estan involucrats en el nou protocol. Aquesta col·laboració entre professionals de diferents serveis comportarà que el pacient pugui veure en una única visita tots els especialistes que segueixen el seu cas.

Sergi Bellmunt, cap del Servei d’Angiologia, Cirurgia Vascular i Endovascular, destaca la importància que tots els especialistes estiguin “inclosos en el viatge del pacient”, ja que des del moment que arriba a urgències o és diagnosticat, la coordinació permet tractar-lo “d’una manera més eficaç, més ràpida i amb més seguretat”.

De la seva banda, la cap de la Unitat d’Hemostàsia, Amparo Santamaría, afirma que amb aquest sistema “el pacient té garantida la continuïtat assistencial”, ja que entra en un circuit que busca un tractament a mida de cada cas.

La trombosi, pot afectar les extremitats inferiors o bé els pulmons (embòlia pulmonar). A Vall d’Hebron, cada any se’n diagnostiquen 500 casos. Té una prevalença d’entre 1 i 2 casos per cada 1.000 persones, tot i que el risc creix si el pacient té alguna altra patologia. 1 de cada 4 morts al món és per trombosi i és la segona causa de mort en persones amb càncer.

El 60% dels casos són d’origen genètic i la resta d’origen ambiental (tractaments anticonceptius o hormonals, síndrome de la classe turista…) o relacionats amb altres malalties (càncer, malalties inflamatòries, autoimmunes…). En tot cas, però, la meitat de les vegades se’n desconeix l’origen exacte.

El risc d’un nou episodi en cas de no rebre un tractament adequat està entre el 15 i el 25% als 5-10 anys, mentre que cau a només el 8% si es fa un bon seguiment.

Redacció

La Ciutat és un diari de proximitat que cobreix tota l'actualitat local de les poblacions de Barcelona, Tarragona, Lleida, Terres de l'Ebre, Baix Gaià, Baix Penedès i Reus.

Missatges recents

Lloret de Mar rep Bandera Blava a les cinc platges

Ahir l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC) va donar a conèixer els guardons Bandera Blava atorgats pel jurat internacional…

8 hores fa

Escaldes-Engordany celebra que Sant Miquel d’Engolasters torni a ser festiu

Un total de 1.007 escaldencs van votar a favor de recuperar Sant Miquel d'Engolasters com a festiu al calendari parroquial…

8 hores fa

Liciten la construcció del dipòsit anti-DSU de La Mòra

Avui s’ha publicat l’anunci de licitació de les obres de construcció d'un tanc o anti-DSU (anti-Desbordaments dels Sistemes Unitaris) al…

8 hores fa

Torna la Sorprenent i Original Baixada d’Andròmines Casolanes de Cunit

Comenceu a fabricar les vostres andròmines casolanes perquè el 12 de juliol, emmarcat dins dels actes de la Festa Major d’estiu,…

8 hores fa

50 actuacions urgents per millorar l’AP-7

El Parlament de Catalunya ha aprovat una bateria de 50 actuacions urgents per millorar l'autopista AP-7. El diputat de Junts,…

8 hores fa

Oberta la preinscripció a les escoles bressol municipals per al curs 2025-2026

Aquest 8 de maig s’ha obert el període de preinscripció a les escoles bressol municipals de Calafell per al curs…

8 hores fa

Esta web utiliza cookies.