Les banderes de l’Arc de Sant Martí, la música, el ball i les pancartes en defensa dels drets de les persones LGTBI (lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals i intersexuals) han protagonitzat la multitudinària marxa de la Barcelona Pride que aquest dissabte a la tarda ha transcorregut pels carrers de la ciutat. Més de 50.000 persones, segons la Guàrdia Urbana, han sortit al carrer per reivindicar el respecte per la diversitat sexual i senyalar especialment la manca de tolerància que es viu en el món de l’esport. ‘Xiula falta a l’LGTBIfòbia’ ha estat l’eslògan d’aquesta edició, amb l’objectiu de reclamar a les administracions, clubs i aficions un “compromís ferm” per eradicar el rebuig vers les persones que no són heterosexuals.
Les ganes de festa i l’esperit reivindicatiu han estat el denominador comú entre la multitud que s’ha bolcat a la Barcelona Pride, que finalment s’ha pogut celebrar sota un sol lluent, un cop esvaïda la pluja que s’havia mantingut intermitent durant tot el dia. Enmig del ball i la música, diversos col•lectius han exhibit les seves pancartes per exigir respecte pels drets de totes les persones, sigui quina sigui l’orientació sexual. Famílies homosexuals amb la canalla, persones transsexuals vestides amb les millors gales i diversos col•lectius professionals no s’han volgut perdre la cita.
Per a aquesta edició, l’organització ha focalitzat la reivindicació en el món de l’esport, lamentant que sigui un àmbit on el col•lectiu LGTBI es mantingui ocult. “És paradoxal com la pràctica esportiva esdevé un mecanisme valuosíssim per fomentar en la societat valors com l’estil de vida saludable, el treball en equip i l’autosuperació, però alhora és un dels àmbits en que el respecte envers la diversitat es troba més endarrerit”, reblava el manifest que s’ha llegit al final de la manifestació.
Durant la marxa, un dels assistents, Àlex Marlet, denunciava que els nois gais que practiquen esport siguin “discriminats” en el seu entorn i demanava “visibilitat” de l’LGTBI en tots els oficis. Més alegre s’expressava Irene Ballesteros, que destacava que la Barcelona Pride és “una festa que serveix per expressar els sentiments”. “El més important és el respecte mutu”, afegia Caterine Mariano, que és una transsexual, mentre Agustin Avilardone aplaudia que l’estat espanyol garanteixi els drets de les persones LGTBI i lamentava que altres ciutats europees encara tinguin camí per recórrer en aquest àmbit.
La manifestació d’aquest dissabte i la posterior festa que s’allargarà fins la matinada al Moll de la Fusta són el punt àlgid de tot un cap de setmana reivindicatiu, en la que està sent la desena edició de la Barcelona Pride. Segons l’organització, les activitats organitzades des d’ahir divendres atrauen a la ciutat unes 260.000 persones, un 20% de les quals són turistes. Calculen que l’impacte econòmic que deixen aquests visitants és de 20 MEUR.
El síndic del Ciutadà de Lloret, David Tejero, ha exposat en el ple d’aquest dilluns el resum de les actuacions…
Maria Mercè Martorell ha manifestat que aquest és un pas més del desgavell del contracte de la brossa: “Ja ho…
Els Bombers de la Generalitat han fet 115 serveis per la pluja entre les tres de la tarda de dilluns…
Vilafant es dotarà d’un nou equipament al Nucli Antic del municipi tot recuperant l’edifici de l’antiga Rectoria al costat de…
Aquest passat dilluns, 5 de maig de 2025, la segona etapa de La Vuelta Femenina 2025 ha tingut lloc entre…
El Centre de Formació Marie Curie de Santa Coloma de Gramenet acollirà el dijous, 15 de maig, la primera edició…
Esta web utiliza cookies.