fbpx
Diumenge, 3 de març de 2024
És notícia

L’EscèNit de Girona s’allarga durant quatre setmanes

Avatar photo

L'Ajuntament presenta la nova directora del Teatre Municipal de Girona, Elena Carmona

La programació d’arts escèniques al carrer que s’organitza a Girona durant l’estiu, l’EscèNit, s’allargarà durant quatre setmanes i es farà del 29 de juny al 22 de juliol. A més, aquest estiu també hi haurà noves disciplines artístiques a banda del circ i també hi haurà propostes de teatre de carrer o dansa contemporània.

Cada dimarts i dijous l’EscèNit mostrarà vuit companyies artístiques a la plaça del Pallol i també des del parc de les Ribes del Ter. L’Ajuntament de Girona ha presentat la programació de l’EscèNit conjuntament amb la nova directora del Teatre Municipal, Elena Carmona. La directora ha avançat que volen “estendre” la programació a d’altres barris de la ciutat i de cara als propers anys apostaran per aquesta línia.

L’EscèNit arrencarà el 29 de juny amb l’espectacle de teatre familiar ‘Full House Eléctrico 28’ a la plaça del Pallol, just al darrera del Teatre Municipal de Girona. Al llarg de la programació, però, alguns dels espectacles no es faran en aquesta plaça sinó que es traslladaran en els carrers, com ara ‘MDR’ de Los Galindos o ‘[kórps]’ de Miquel Barcelona que es va estrenar a la Fira de Tàrrega del 2019.

L’EscèNit finalitzarà el 22 de juliol al parc de les Ribes del Ter amb ‘Perceptions’. Es tracta d’un espectacle amb una estructura quadrangular que organitza la companyia francesa Bivouac.

Durant la presentació, el vicealcalde de Girona, Quim Ayats, ha destacat que l’Ajuntament manté per aquesta aposta que “persegueix apropar el llenguatge de les arts escèniques a la ciutadania”. A més, Ayats també ha aprofitat per presentar la nova directora del Teatre Municipal, Elena Carmona. El vicealcalde ha destacat que el perfil de Carmona “ajudarà a créixer i reforçar la línia de treball dedicada a la creació artística”.

Per la seva banda, Carmona ha assegurat que l’EscèNit estrena aquest any “una nova línia d’intencions” que es basa en “estendre” la programació en altres barris de la ciutat. De fet, la directora ha garantit que en els propers anys treballaran per ampliar aquesta programació que es fa en d’altres barris de la ciutat dins de l’EscèNit per acostar les arts escèniques a tota la ciutadania.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

L’Ajuntament de Vilanova coordina la vacunació de Covid-19 de persones sense llar

Notícia següent

Les mascaretes a l’aire lliure es podran treure abans de juliol

Notícies relacionades