Per quart any consecutiu, l’Ajuntament de Reus torna a oferir les subvencions contra la pobresa energètica, destinades a aquelles famílies en risc socioeconòmic per atendre les despeses en subministraments d’electricitat i de gas. Les sol·licituds podran realitzar-se a partir del pròxim 3 d’abril i fins al 31 d’octubre. Durant aquests 4 anys, però, aquest ajut ha anat progressant per convertir-se també en una forma d’educar a les famílies que més ho necessiten en l’eficiència. Per aquest motiu, enguany serà indispensable que les persones que presentin la sol·licitud hagin assistit als tallers d’estalvi o bé al punt d’assessorament individual, per tal que aquestes siguin resoltes. A més, les peticions es resoldran per ordre d’arribada, per evitar d’aquesta manera les sol·licituds d’última hora i la consegüent acumulació de tràmits.
L’ajut contra la pobresa energètica va néixer fa quatre anys amb l’objectiu d’ajudar a “aquelles famílies que no tenen deutes amb les companyies però a les quals els suposa un desequilibri pagar aquestes factures”, en paraules de la regidora de Benestar Social, Montserrat Vilella. A la necessitat, però, també s’ha de sumar la desconeixença sobre estalvi energètic i eficiència de la qual s’aprofiten les gran companyies. Amb aquest objectiu, l’ajut contra la pobresa energètica ha anat progressant aquests quatre anys per educar en l’eficiència a la ciutadania i facilitar un estalvi en les factures de la llum i el gas.
Així doncs, enguany només es resoldran les sol·licituds d’aquelles persones que hagin assistit als tallers d’estalvi energètic o bé al punt d’assessorament individual, per aquest concepte a partir de l’1 de gener del 2017. En cas que no sigui així, el sol·licitant té un termini de 30 dies des que realitza la petició per sol·licitar l’assessorament, així com presentar una “declaració jurada on es comprometi a dur a la pràctica les recomanacions”, segons la regidora.
Educar en l’eficiència
En aquest sentit, és molt important “garantir l’energia necessària per a cada família”, com ha apuntat Vilella. Per això, s’intenta que els mateixos afectats siguin conscients de quina part de la despesa és innecessària. Moltes vegades, la despesa seria menor si la potència contractada s’ajustés a les necessitats de cada família i l’estalvi seria molt més gran que fent un consum 0. D’aquesta manera, les accions més aconsellades des del punt d’assessorament i els tallers són el canvi de tarifa (156 famílies el 2017), el bo social (105 famílies el 2017) i la reducció de la potència (47 famílies el 2017).
Requisits econòmics i partida pressupostària
Tot i això, la subvenció respon a les necessitats de famílies amb “economies molt baixes”, motiu pel qual existeixen una sèrie de requisits. Els sol·licitants hauran de residir i estar empadronats a Reus —a l’habitatge sobre el qual se sol·licita la subvenció— amb una antiguitat mínima de dos anys consecutius anteriors a la data de la sol·licitud. A més, no es podran superar els llindars de renda següents per unitat de convivència: un membre, 7.967,73 euros; 2 membres, 7.967,73; 3 membres, 10.358,05, i 4 o més membres, 12.748,37.
D’altra banda, l’import de la subvenció serà d’un màxim de 45 euros per les unitats familiars d’un sol membre; un màxim de 52,5 euros per les famílies de 2 i 3 membres; i un llindar de 60 euros per les unitats familiars de 4 o més membres. Per cobrir aquesta necessitat ciutadana, l’Ajuntament disposa d’una partida de 143.000 euros destinada a la subvenció contra la pobresa energètica, ampliable segons necessitats i disponibilitat pressupostària.
El Servei Català de Trànsit informa que ahir al vespre es va registrar un sinistre viari mortal al punt quilomètric…
El funeral del papa Francesc ha començat amb puntualitat a les 10.00 hores del matí d'aquest dissabte a la basílica…
La cinquena sessió de mediació entre la direcció de PortAventura World i la representació sindical dels treballadors, formada per UGT…
Un exemplar de dofí comú jove de poc més d’un metre de llargària va aparèixer mort el passat cap de…
Fidels, religiosos i curiosos vinguts de tot el món han omplert la plaça Sant Pere diverses hores abans de l'inici…
La cuina del PFI-PTT de l’Institut d’Altafulla, que s’ubica a les dependències de l’Esplai de la Gent Gran al carrer…
Esta web utiliza cookies.