Per diumenge, la coordinadora Tarragona Patrimoni Pau ha convocat una protesta a l’Escala del Port de Tarragona contra la presència de vaixells de guerra al Port de Tarragona i a arreu. Sobre aquesta concentració, l’almirall ha dit que tenen “tot el dret a concentrar-se, en un país lliure” i que si la raó per la qual s’oposen a la presència del Juan Carlos I és perquè són uns Jocs “de pau”, “els primers que intentem construir la pau som nosaltres”.
L’Armada ha programat també una recepció per agrair a les autoritats “la seva hospitalitat” i ensenyar-los la nau. “Ens agrada treure pit perquè és un vaixell magnífic”, ha dit. D’altra banda, Rodríguez ha explicat que la tripulació ha rebut invitacions per diverses competicions esportives, tot i que ha explicat que no hi aniran uniformats i que l’assistència de cadascú és voluntària. “És molt atractiu i comptem en què la gent sí que hi anirà”, ha dit. A més, alguns membres de la tripulació també tenen previst fer una visita als atletes de la delegació espanyola, en la qual se’ls farà entrega d’una camisa de l’Armada com a detall.
L’almirall ha explicat en una visita a la premsa que el Juan Carlos I ha arribat a Tarragona després d’una “llarga cooperació amb el transport de l’exèrcit de terra a Iraq” i que també ha fet visites al cossos de Bombai i Alexandria. “On millor per fer descans que en una ciutat bella i històrica i en un moment en què precisament es fan els Jocs Mediterranis?”, s’ha preguntat. “És un al·licient perquè la nostra dotació pugui descansar i conèixer noves ciutats i fer amics, i rebre una enorme motivació”, ha dit.
Sobre el fet que l’organització de Tarragona 2018 es desvinculés de la visita del portaavions, l’almirall ha considerat que és “molt natural” i ha explicat que visiten Tarragona “com hi ha altra gent que visita els Jocs i l’organització no te res a veure”.
La joia de l’Armada espanyola
El buc Juan Carlos I, “de projecció estratègica” té 230,820 metres d’eslora i arrossega 27.000 tones a 21 nusos. El portaavions, força nou, substitueix el Príncep d’Astúries. Amb aquest buc es poden fer operacions amfíbies, aèries, de transport estratègic o d’ajuda humanitària.
Hi ha 1.435 llits disponibles, tot i que la tripulació permanent no arriba a les 300 persones. Actualment, a Tarragona, atracat al Moll d’Aragó, n’hi ha unes 235. El buc té una capacitat d’emmagatzematge de 5.245 metres quadrats i una coberta de vol de 202 per 32 metres. Entre les prestacions de la nau hi ha un hospital, especialment útil en casos d’operacions d’ajuda humanitària, que compta amb dos quiròfans, una UCI, un laboratori, servei d’odontologia, farmàcia, una sala de radiologia i una zona hospitalària d’infeccions.
Les xifres de tancament del Sant Jordi han certificat el que es palpava al carrer des de primera hora: la…
Un incendi desenvolupat a la planta baixa d'un edifici de 4 plantes de Badalona ha deixat 10 persones afectades, segons…
Com ja és habitual, Sabadell s’ha llevat el 23 d’abril amb una alegria especial i amb olor de paper nou…
La periodista Lydia Lozano ha hagut de cancel·lar d'urgència la signatura de llibres que tenia programada aquest dimecres, diada de…
Durant tot el dia de Sant Jordi, els i les socialistes de Tarragona han repartit a tota la ciutadania que…
El Gremi de Bars i Restaurants de Lloret de Mar ho té tot llest per a la XXV edició de…
Esta web utiliza cookies.