L’Ajuntament de VNG impulsa un projecte de prevenció de les conductes d’assetjament o bullying

Durant aquest curs escolar 2017-2018, la Regidoria de Salut de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú coordina la implementació del projecte “El mirall. I tu, què fas davant del bullying?”, adreçat a joves de l’últim cicle de primària i de 1r d’ESO, i que té per objectiu la prevenció de les conductes d’assetjament entre iguals o bullying.
Durant aquest primer any hi participen 4 centres educatius de la ciutat amb diferents cursos educatius de l’últim cicle de primària. Així, l’escola Ginesta i l’escola Pompeu Fabra participen amb les línies de 5è de primària, mentre que l’escola Canigó i l’escola Ítaca ho fan amb 6è de primària. En total hi participen 216 alumnes de la ciutat.

El projecte “El mirall. I tu, què fas davant del bullying?”, pretén corresponsabilitzar els joves davant d’aquestes situacions, a partir de la identificació de quines conductes són assetjament i la posterior sensibilització. Així, es fuig del binomi tradicional víctima-agressor i s’implica al grup com a element clau en diferents sentits: per una banda, deixant palès com aquestes conductes poden arribar a alterar directament les dinàmiques grupals i afectar, per tant, tots els seus integrants. I per l’altra, apoderant al grup com a actor indispensable per frenar aquestes situacions.

“El mirall” vol ser un suport per informar, sensibilitzar i responsabilitzar sobre la realitat de l’assetjament i les seves implicacions. El projecte contempla les conductes d’assetjament de manera integral, i per aquesta raó s’adreça a tots els actors del triangle educatiu: a l’alumnat, a través de 2 tallers participatius amb un educador/a especialment format en el projecte; al professorat, a través d’una guia educativa amb diferents propostes didàctiques transversals, curriculars i competencials per treballar a l’aula; i a les famílies, a través de la proposta de realitzar una jornada als centres educatius on l’alumnat mostri tota la feina feta a l’aula.

L’objectiu és que tota la comunitat educativa, incloent les famílies, els centres i sobretot, l’alumnat, s’impliquin en el projecte i entre tots, s’aconsegueixi centres escolars lliures d’assetjament.

Redacció

La Ciutat és un diari de proximitat que cobreix tota l'actualitat local de les poblacions de Barcelona, Tarragona, Lleida, Terres de l'Ebre, Baix Gaià, Baix Penedès i Reus.

Missatges recents

El conductor que ha provocat un accident mortal a l’AP-7 circulava temeràriament

Una persona ha mort i set més han resultat ferides en un accident a l'AP-7 a Vilablareix (Gironès), segons el…

2 hores fa

Aquestes són les Mones més venudes del 2025 a Andorra

Amb l’arribada de la Setmana Santa els aparadors de les pastisseries s’omplen de xocolata i creativitat gràcies a les Mones…

2 hores fa

Calafell fa un minut de silenci per la Marta, la dona assassinada per la seva parella

Un centenar de persones s'han concentrat aquest diumenge a Calafell per fer un minut de silenci i condemnar el feminicidi…

2 hores fa

Arrestat a Martorell un fugitiu reclamat per agressions sexuals als Països Baixos

Els Mossos d'Esquadra han arrestat a Martorell (Baix Llobregat), un home amb una ordre internacional de detenció per quatre agressions…

2 hores fa

La pedregada d’ahir malmet 50.000 hectàrees de cultiu a la plana de Lleida

La pedregada d'aquest dissabte ha ocasionat danys de diversa consideració en unes 50.000 hectàrees de cultius de la plana de…

3 hores fa

Barcelona incorpora papereres amb compactació per millorar la gestió de residus

L'Ajuntament de Barcelona ha col·locat deu papereres amb compactació a la zona de la Sagrada Família. Aquestes peces de mobiliari…

3 hores fa

Esta web utiliza cookies.