De fet, durant els primers trimestres de l’any passat va haver-hi un retrocés de la demanda, que va caure un 4,2% respecte al 2018. En canvi, entre el 2017 i el 2018 el creixement va ser del 3,6%. L’estancament del comerç mundial, la disputa comercial entre els Estats Units i la Xina i l’alentiment de l’economia xinesa són les “principals causes d’aquest retrocés”, afirma l’informe.
Dades segregades del 2018
D’altra banda, l’informe aporta dades més detallades sobre les exportacions durant el 2018 gestionades des de Barcelona. Les vendes van tenir com a destí principal les regions d’Àsia Pacífic i Àsia del Nord (37%), Amèrica del Nord (20%) i Amèrica Llatina (18%).
Amb tot, l’estudi apunta que si s’analitza el primer aeroport d’escala de les mercaderies, només les regions d’Amèrica del Nord, Orient Mitjà i Europa tenen “suficients vols directes i freqüències per donar resposta a la demanda de càrrega aèria”. En aquest sentit, segons l’Observatori “hi ha prou mercat per disposar de més vols directes amb Àsia Pacífic, Àsia del Nord i Amèrica Llatina.
Així, el 40% dels vols de mercaderies des de Barcelona fan una primera parada a Europa, principalment a Colònia (Alemanya) i Istanbul (Turquia). A nivell mundial, les parades es fan a Orient Mitjà: a Doha i Dubai, des d’on després es serveixen els mercats de l’Àsia.
Per sectors, Catalunya va liderar el rànquing estatal de càrrega aèria en productes farmacèutics i químics el 2018 amb un 40% de la quota (27.773 tones), malgrat una moderació en el creixement anual, que va ser del 5,6%, lluny del 20% del 2017. El primer sector del transport aeri català va ser el tèxtil, amb un augment del 14% i 60.000 tones, malgrat que els que més van créixer van ser l’elèctric i mecànic (+16,2% i 30.369 tones) i l’alimentari (+14,6% i 18.683 tones).
Aerolínies
Durant l’any passat, Qatar Airways es va posicionar com a companyia líder en càrrega a Barcelona, amb el 12,2% de la quota i 21.600 tones transportades, superant per primer cop a Emirates (20.900 tones i 11,8% de quota). D’altra banda, les tres grans empreses repartidores de transport urgent, UPS, DHL i FedEX, tenen un 22% de la quota a l’aeroport.
D’altra banda, l’estudi indica que des de la posada en marxa de rutes directes a Seül i Hong Kong, l’any 2017, s’han incrementat de forma “espectacular” les exportacions des de Barcelona, amb creixements del 91% i el 76%, respectivament. L’Observatori apunta també que l’entrada d’Etihad a Barcelona pot situar Abu Dhabi com una ruta amb forts creixements en el futur en volum de mercaderies.
Les autoritats franceses han entregat a Espanya el detingut a Besiers (França) a finals de març per un homicidi a…
Les negociacions dels treballadors amb PortAventura World continuen “encallades”, segons ha explicat la secretària general de la Unió Intercomarcal de…
Els Mossos d'Esquadra van detenir aquest dimecres una dona, de 41 anys, per robar en un establiment comercial de Lleida…
Les empreses de turisme actiu de la demarcació de Lleida van generar un impacte econòmic de 112,92 milions d’euros l’any…
Els Agents Rurals han interceptat i denunciat aquest dimecres un furtiu fent pesca subaquàtica dins la reserva natural del cap…
El debat sobre l’ús del sòl públic ha esclatat amb força aquest matí a Castelldefels. En una compareixença conjunta al…
Esta web utiliza cookies.