La facultat d’enologia de la URV investiga com era el vi que bevien els ibers, fa uns 3.000 anys. Al celler experimental de Mas dels Frares que la universitat tarragonina té a Constantí, professors i estudiants fan tot el procés productiu del vi per tal de després estudiar-ne les característiques i la conservació que se’n feia en l’antiguitat. Aquest dimecres han començat a xafar el raïm amb els peus i ompliran dues tines d’uns 50 litres cadascuna on fermentarà. Després els traslladaran en una dotzena d’àmfores. Cada tres mesos n’obriran tres, per comprovar com evoluciona el vi i analitzar-lo. Això també els permetrà investigar com el conservaven els ibers perquè no es tornés agre.
El Govern calcula en un 63% -uns 3.000 megawatts- la demanda elèctrica recuperada cap a les onze de la nit…
Espanya i Portugal comencen a recuperar el subministrament elèctric després d’una apagada massiva que ha afectat gran part de la…
L’alcalde de Tortosa, Jordi Jordan, ha comparegut aquesta tarda arran de l’aturada energètica que hi ha hagut a diversos països…
Els Bombers de la Generalitat tanquen el dia amb 755 avisos per l'apagada general elèctrica entre dos quarts d'una del…
Usuaris de Rodalies s’han queixat aquest dilluns a la nit quan s’han trobat les portes de l’estació de Sants de…
En aquests moments, els hospitals de Catalunya recuperen paulatinament l'energia elèctrica a tot el territori. Els grans hospitals han recuperat…
Esta web utiliza cookies.