Categories: Uncategorized @ca

La Crida-CUP presenta “#EfecteCrida” per concienciar la població sobre el diàleg

La Crida-CUP ha presentat aquest dissabte el programa de debats de ciutat “#Efecte Crida” que té com a objectiu posar a primera línia les persones i les organitzacions ciutadanes de l’esquerra transformadora, per a que participin en la definició de les funcions que ha de tenir la institució de la Paeria com a motor de transformació social. La formació considera que la principal funció de l’Ajuntament és dur a terme un projecte de ciutat creat i sostingut per l’apoderament popular. Una institució que ha de ser la primera garant per combatre la desigualtats i oferir serveis de qualitat i la universalitat a tota la ciutadania, en base al control públic dels serveis privatitzats. L’Ajuntament també ha de ser la baula per a la construcció de sobiranies i la república.

“#EfecteCrida” es concreta en 10 debats que volen dialogar sobre diferents temàtiques, estan distribuïts en 10 barris de la ciutat i té una durada de 6 mesos. Les aportacions d’aquests debats han de ser el motor del canvi polític i social que la formació vol impulsar des de la Paeria. La Crida-CUP, s’ha anat configurant en tres fases: “Sembrem, 2015”, “Arrelem, 2017”, i ara inicia la tercera fase, “recollim fruits, horitzó 2019”.

El primer debat es celebrarà el dia 20 d’octubre a la Plaça del Dipòsit de Lleida a les 11:30h sota el títol “Crida per l’Antiracisme. Lleida, combatem l’odi construïm la igualtat” que vol dialogar sobre la participació real de les persones migrades i/o racialitzades en les polítiques de ciutat i sobre el dret a vot, on intervindran portaveus d’organitzacions d’immigrats i entitats pels drets humans, i amb intervencions artístiques. Seguirà el debat “Crida per l’habitatge i l’urbanisme. Eines per garantir-els drets” que es celebrarà el dia 3 de novembre a les 12h al Centre Cívic de la Mariola. Aquest vol parlar sobre l’urbanisme com a instrument per a la transformació social i mecanismes per garantir el dret a l’habitatge. Es comptarà amb la presència d’Adam Bonín, tècnic d’habitatge de l’Ajuntament de Sabadell, i persones que participen en projectes de Masoveria urbana, cohabitatge i plataformes diverses en defensa de l’habitatge a Lleida.

Al llarg de la tardor 2018, es desenvoluparan debats a Cap-Pont per parlar d’Educació, a l’Horta i a l’Escorxador per debatre sobre Cultura. A partir de 2019, els debats es centraran en el paper de Paeria en temes d’Economia social i serveis públics a Pardineys, Espais Públics i Participació a Camps d’Esports, Joventut a Noguerola, finalitzant amb Feminisme a Balàfia i República al Clot al mes de març.

Redacció

La Ciutat és un diari de proximitat que cobreix tota l'actualitat local de les poblacions de Barcelona, Tarragona, Lleida, Terres de l'Ebre, Baix Gaià, Baix Penedès i Reus.

Missatges recents

Barcelona reforça el servei de metro davant la situació de Rodalies

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) donarà un major servei aquest dilluns 13 de maig a…

24 minuts fa

Un incendi a Figueres calcina un vehicle i n’afecta un altre

Aquesta matinada s'ha desencadenat un incendi, d'origen desconegut fins al moment, a Vilatenim, entitat de…

37 minuts fa

Arrenca el servei de Rodalies amb el pla alternatiu per l’avaria

L'R4, L'R3, l'R7 i l'R1 han arrencat el servei aquest dilluns amb el pla alternatiu…

55 minuts fa

El PSC s’imposa a Calafell el 12-M

El PSC guanya les eleccions al parlament de Catalunya amb un 30,63% amb un 87,11…

8 hores fa

El PSC s’imposa com a primera força a Sant Pere de Ribes

El PSC ha guanyat les eleccions catalanes del 12-M amb un total de 33,00% dels…

9 hores fa

Junts+Puigdemont no falla i guanya a Solsona

Junts+Puigdemont ha tornat a guanyar a Solsona amb un total de 34,22% dels vots, tot…

9 hores fa

Esta web utiliza cookies.