Categories: Uncategorized @ca

La carxofa protagonitza la cuina de Cambrils del 10 al 26 de març

La carxofa és la protagonista del març a Cambrils. Del 10 al 26 de març un total de 38 restaurants participaran a les cinquenes jornades gastronòmiques “Encarxofa’t a Cambrils” amb menús especials al voltant d’una de les hortalisses més gustoses i saludables de la cuina mediterrània. El comensals podran triar entre una àmplia oferta de propostes, tradicionals i d’avantguarda, basades en aquest producte de temporada fortament arrelat al territori.

A més, les jornades s’acomiadaran el diumenge 26 de març a les 11 hores amb un tast de paelles encarxofades a les immediacions de la plaça del Pòsit, organitzat amb la col·laboració dels restauradors participants en la campanya i la Cooperativa Agrícola de Cambrils. Els tiquets costaran 4 euros i es podran adquirir a la mateixa plaça. Com a novetat, enguany es botigues de la Xarxa del Port s’han sumat a la campanya decorant els seus aparadors amb carxofes per ambientar la zona d’influència.

L’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, ha explicat que l’objectiu de les jornades és donar a conèixer els productes de temporada i de quilòmetre zero com la carxofa, un dels conreus tradicionals dels productors de la cooperativa, al mateix temps que es promociona la gastronomia i el territori. “La clau de l’èxit de les jornades és la combinació entre productes de primera qualitat, cuiners de prestigi, i els atractius de la destinació”, ha assegurat l’alcaldessa.

Per la seva banda, la regidora de Promoció Econòmica, Ana López, ha destacat la bona feina dels pagesos i els cuiners que treballen seguint el cicle vital dels productes de la terra per oferir la millor qualitat i aconseguir el sabor més autèntic de Cambrils. La regidora també ha explicat que la restauració i el sector primari són dues àrees d’activitat econòmica dinàmiques i amb un alt potencial, capaces de crear ocupació i generar riquesa al municipi, a banda de posicionar-lo geogràficament en el mapa per la seva qualitat gastronòmica. En aquest sentit, López ha destacat l’aposta per un calendari gastronòmic que va més enllà de la restauració i la importància del treball en equip entre l’hostaleria, els productors i l’administració.

Redacció

La Ciutat és un diari de proximitat que cobreix tota l'actualitat local de les poblacions de Barcelona, Tarragona, Lleida, Terres de l'Ebre, Baix Gaià, Baix Penedès i Reus.

Missatges recents

Rècord històric de vendes per Sant Jordi amb 2 milions de llibres venuts

Les xifres de tancament del Sant Jordi han certificat el que es palpava al carrer des de primera hora: la…

4 hores fa

Un incendi en la planta baixa d’un edifici de Badalona deixa 10 ferits

Un incendi desenvolupat a la planta baixa d'un edifici de 4 plantes de Badalona ha deixat 10 persones afectades, segons…

4 hores fa

Les paradetes de Sant Jordi inunden les rambles de Sabadell

Com ja és habitual, Sabadell s’ha llevat el 23 d’abril amb una alegria especial i amb olor de paper nou…

4 hores fa

“En pau descansi”: Lydia Lozano cancel·la d’urgència la signatura de llibres per Sant Jordi

La periodista Lydia Lozano ha hagut de cancel·lar d'urgència la signatura de llibres que tenia programada aquest dimecres, diada de…

4 hores fa

El PSC de Tarragona reparteix més de 15.000 planters d’alfàbrega per Sant Jordi

Durant tot el dia de Sant Jordi, els i les socialistes de Tarragona han repartit a tota la ciutadania que…

4 hores fa

Lloret de Mar presentarà la 25a edició de les Jornades Gastronòmiques de l’Arròs

El Gremi de Bars i Restaurants de Lloret de Mar ho té tot llest per a la XXV edició de…

5 hores fa

Esta web utiliza cookies.