fbpx

La Canonja amplia l’ajut per la compra de llibres i material escolar als estudis universitaris

Avatar photo

Amb aquesta aprovació, queden coberts tots els estudiants des d’educació infantil, primària, secundària, batxillerat, formació professional i ara els universitaris, sempre que estiguin empadronats a la Canonja

L’Ajuntament de la Canonja va aprovar les bases reguladores per a la concessió d’ajuts individuals per a l’adquisició de llibres i material escolar pels nens i nenes empadronats a la Canonja. Després de cinc anys, la novetat d’enguany és l’ampliació d’aquests ajuts als alumnes universitaris.

Amb aquests ajuts, l’ajuntament vol contribuir al pagament que han de fer les famílies al començament de curs per comprar els llibres i el material escolar.

Els requisits específics per ser beneficiari de subvencions per estudis universitaris són:

-Tenir menys de 26 anys en el moment de la formulació de la sol·licitud. No obstant això, podran ser beneficiaris d’aquestes subvencions les persones que superin aquesta edat, sempre que acreditin estar en situació d’atur en el moment de presentar la sol·licitud.

-Estar matriculat per al curs 2017-2018 en una Universitat pública per tal d’obtenir el títol oficial de grau universitari. A l’efecte de tenir accés a aquestes subvencions, els alumnes hauran d’estar matriculats en un mínim de 25 crèdits nous.

Queden exclosos d’aquesta convocatòria els alumnes d’estudis de tercer cicle o doctorat, estudis d’especialització, màsters i estudis de postgrau.

L’import màxim de subvenció a concedir és de 100 € per alumne.

Restaran exempts de rebre subvencions per estudis universitaris, els estudiants que hagin rebut premi per millor puntuació en l’expedient acadèmic de 2n de Batxillerat.

Les ajudes individuals que s'han aprovat pel curs 2017/18 van des dels 15 euros als
100:

– Per als nens i nenes inscrits en llars d’infants (P0, P1 i P2)………. màxim de 15 €
– Per als alumnes de parvulari (P3, P4 i P5)……………………………… màxim de 25 €
– Per als alumnes de cicle inicial (1r i 2n)………………………………….. màxim de 40 €
– Per als alumnes de cicle mitjà (3r i 4t)……………………………………. màxim de 50 €
– Per als alumnes de cicle superior (5è i 6è)……………………………… màxim de 60 €
– Per als alumnes d’Educació Secundària Obligatòria (ESO)………. màxim de 60 €
– Per als alumnes de Batxillerat…………………………………………………màxim de 60 €
– Per als alumnes de cicles formatius……………………………………….. màxim de 60 €
-Per als alumnes d’estudis universitaris……………………………………..màxim de 100€

Es podran beneficiar d’aquests ajuts tots els alumnes, tant de col·legis públics, com de privats concertats assignats pel Departament d’Ensenyament, que estiguin empadronats a la Canonja, abans del dia 1 de gener de 2017. Els sol·licitants han d’estar al corrent de les seves obligacions tributàries i contractuals amb l’ajuntament.

En els casos de famílies nombroses o monoparentals, s’atorgaran 15 € suplementaris per alumne.

Aquesta subvenció va començar ara fa quatre anys i cada curs s’ha anat ampliant per agafar tots els alumnes de totes les etapes escolars. També cal recordar que s’atorgaran premis per a estudiants de 2n de Batxillerat amb millor puntuació en l’expedient acadèmic del curs 2016/17.

Aproximadament en 10 dies es publicaran les bases en el Butlletí Oficial de la Província (BOP) i ja es podran començar a sol·licitar els ajuts a l’OMAC de l’Ajuntament de la Canonja.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

La UdL lidera una investigació sobre els efectes psicològics de l’1-O

Notícia següent

Gepec-Ecologistes de Catalunya denuncia a Agricultura per permetre caçar als aiguamolls artificials del Delta

Notícies relacionades