A l’altre cara de la moneda hi ha el Gerard Flotats, un jove solsoní de 16 anys que enguany és el quart cop que participa a l’AIMS. Tot i que reconeix que el primer any va decidir participar al certamen pel fet de celebrar-se a Solsona, ara assegura que “si el traslladessin a un altre lloc també m’hi apuntaria”. En Gerard considera que l’AIMS té “professors de molt nivell i coneixes molta gent del mateix món que el teu”.
També és repetidor en Jorge Forés, un jove de 17 anys d’Alcañiz, que és el segon any que assisteix a l’AIMS. Forés explica que es vol dedicar professionalment a la música i creu que, a banda de la vessant educativa, l’AIMS és molt important per ell per a treure’s la por escènica. “Un músic al llarg de la seva vida haurà de pujar a un escenari i això imposa, per això el fet que a l’AIMS fem tants concerts t’ajuda a guanyar experiència”, ha expressat aquest jove aragonès. Forés ha explicat que l’exigència de l’AIMS és molt gran i deixa clar que “de relax, res de res”. De fet, el director artístic de l’AIMS, Peter Thiemann, ha reconegut que els alumnes treballen entre 14 i 16 hores diàries.
Un miler d’alumnes de cinquanta nacionalitats diferents, balanç dels 16 anys de l’AIMS
L’AIMS és l’únic festival pedagògic de tot l’Estat i en els seus setze anys d’existència ja hi ha passat prop de 1.000 alumnes de 50 nacionalitats diferents. Enguany el certamen acull 72 estudiants de 22 països del món com ara Portugal, França, EUA o Anglaterra. Pel que fa a l’AIMS Festival, en aquesta edició s’han programat 34 actuacions en diferents escenaris del Solsonès, el Bages, el Moianès, l’Alt Urgell, el Segrià i el Baix Llobregat.
El secret de l’èxit de l’AIMS, segons el seu director, Peter Thiemann, és el seu claustre, format per deu professors de llarga trajectòria i èxit reconegut. Tots ells vindrien a ser el cartell de l’únic festival pedagògic del país, i el motiu pel qual joves talents d’arreu del món s’atreveixen a venir fins a Solsona per aprendre tècniques d’interpretació durant gairebé dues setmanes.
Els alumnes reben classes magistrals individuals d’assignatures com violí, viola, violoncel, contrabaix, piano, improvisació, orquestra de cambra i música de cambra en diferents formacions. Més enllà d’això, per Thiemann, els joves també venen atrets pel fet que se’ls ofereix l’oportunitat no només d’aprendre dins d’una aula, sinó també de pujar dalt de l’escenari i posar en pràctica tots aquests coneixements acompanyats dels seus professors.
La vessant més social del festival
L’AIMS vol fer arribar la música a tots els col·lectius de la societat, per aquest motiu els preus de les entrades dels concert són accessibles. A més, se celebren concerts populars al carrer i, des de fa deu anys, s’ofereixen actuacions per a col·lectius sense possibilitat d’acudir a les sales convencionals i les interpretacions es fan en hospitals, residències de tercera edat, centres per a discapacitats i, fins i tot, en cases particulars.
Les xifres de tancament del Sant Jordi han certificat el que es palpava al carrer des de primera hora: la…
Un incendi desenvolupat a la planta baixa d'un edifici de 4 plantes de Badalona ha deixat 10 persones afectades, segons…
Com ja és habitual, Sabadell s’ha llevat el 23 d’abril amb una alegria especial i amb olor de paper nou…
La periodista Lydia Lozano ha hagut de cancel·lar d'urgència la signatura de llibres que tenia programada aquest dimecres, diada de…
Durant tot el dia de Sant Jordi, els i les socialistes de Tarragona han repartit a tota la ciutadania que…
El Gremi de Bars i Restaurants de Lloret de Mar ho té tot llest per a la XXV edició de…
Esta web utiliza cookies.