Una iniciativa aprofita el material del MWC per projectes socials i culturals

Una iniciativa conjunta entre els ajuntaments de Barcelona i l’Hospitalet de Llobregat, la Fira de Barcelona i l’organització del Mobile World Congress (GSMA) impulsa un programa per reutilitzar una part dels materials del certamen celebrat aquesta setmana a la ciutat per a persones en situació vulnerable i projectes socials i culturals. Durant els quatre dies del congrés es fa servir un gran volum de mobles i objectes, des sofàs, taules, cortines, moquetes o fustes, que a través del projecte Donation Room es destinen a usuaris dels Serveis Socials o a entitats sense ànim de lucre. Les mateixes marques expositores posen el mobiliari del congrés a disposició dels ajuntaments, que des de fa tres anys tiren endavant aquesta iniciativa que el 2017 va recollir 32,5 tones d’objectes. Enguany, en el procés de recollida i distribució també es generaran 14 llocs de treball per a persones en situació de risc.
Per al regidor de Turisme, Comerç i Mercats, Agustí Colom, aquest projecte és important per a la ciutat perquè “és una acció d’economia circular, amb uns beneficis socials i econòmics molt per sobre del seu cost”, que també permet “evitar emissions de CO2 i minorar la petjada de carboni d’aquest esdeveniment”. Per a Colom, és “una fórmula que va començar com una prova pilot de petita escala i acumula èxit any rere any”, i per això “convida a pensar en utilitzar-la en altres esdeveniments a la ciutat”.

El material recollit es guarda als magatzems municipals de l’Ajuntament de Barcelona del carrer Navarra, la Nau, la Fàbrica del Sol i la Fundació Formació i Treball, i a l’espai de Can Trinxet a l’Hospitalet de Llobregat. En aquest procés es dona feina a 14 persones través del conveni amb la Fundació Formació i Treball, encarregada d’aplegar els excedents del MWC.

Una part del material es destina a persones i famílies en situació de risc, mitjançant Programes d’Entrega Social o a través de la xarxa de botigues ‘Botiga Amiga’ de la mateixa Fundació. Els ingressos obtinguts de les botigues serveixen per la sostenir econòmicament els programes de formació i ocupació de la fundació i mantenir els llocs de treball per a persones en risc d’exclusió social.

D’altra banda, també se’n beneficien altres entitats socials i culturals com la Federació d’Entitats de Festes Majors de Sants, centres cívics de la ciutat, Ateneus de Fabricació o Can Batlló. Aquest any també s’hi ha afegit la Fundació Festes de Gràcia. La quantitat recollida va passar de les 18 tones en la primera edició a les 32,5 de l’any anterior.

ACN
Redacció

La Ciutat és un diari de proximitat que cobreix tota l'actualitat local de les poblacions de Barcelona, Tarragona, Lleida, Terres de l'Ebre, Baix Gaià, Baix Penedès i Reus.

Missatges recents

L’home que ha matat el seu fill assegura que ho ha fet en “defensa pròpia”

Agents de la Policia Foral han detingut aquest diumenge al matí a un home com a…

15 minuts fa

L’artista Eros Recio fa entrega del seu àlbum “Grialato” al Museu la Massana Còmic

A banda de ser el primer ballarí professional amb síndrome de Down, l’artista Eros Recio…

33 minuts fa

Un accident a l’autopista AP-7 talla un carril i provoca retencions

Situació complicada a l'autopista AP-7 aquest diumenge a la tarda. A hores d'ara, un accident…

44 minuts fa

Salou tindrà un equipament cultural en la futura dessaladora de La Pedrera

La dessaladora que serà construïda a la zona de La Pedrera de Salou inclourà un espai cultural i escènic polivalent que…

52 minuts fa

Fernández retreu al PSC que parli “d’unir” quan ha estat el “bomber piròman”

El candidat del PPC, Alejandro Fernández, ha retret al PSC que parli "d'unir" perquè considera…

57 minuts fa

Illa denuncia que Junts i ERC han estat deu anys governant “d’esquena als ajuntaments”

El primer secretari del PSC, Salvador Illa, ha denunciat que tant Junts com Esquerra han…

1 hora fa

Esta web utiliza cookies.