Dijous, 30 de maig de 2024
És notícia

Inauguració de l’exposició ‘Aquí hi ha tela!’, a Reus

Avatar photo

Aquest cap de setmana també es realitzen les sessions del XIII Fòrum Auriga, al Centre de Lectura, i la commemoració dels 40 anys del Congrés de Cultura Catalana

Reus viu aquest cap de setmana quatre actes destacats en el marc de la Capital de la Cultura Catalana Reus 2017. Aquest divendres a les 20:00 h és prevista al Palau Bofarull la inauguració de l’exposició ‘Aquí hi ha tela!’, un viatge per l’evolució històrica de la indumentària a partir d’imatges pertanyents al fons del Centre de la Imatge Mas Iglesias de Reus (CIMIR). Dissabte i diumenge es realitzen al Centre de Lectura les sessions del XIII Fòrum Auriga, que reflexiona sobre el patrimoni arqueològic, mentre diumenge dia 12 al matí es porta a terme una jornada commemorativa dels 40 anys de les sessions d’arquitectura del Congrés de Cultura Catalana realitzades a Reus.

També diumenge i s’ha programat a l’església prioral de Sant Pere (20:15 h) un concert d’orgue, trombons i cor, a càrrec del Cor Mestral, Lorién Santana (orgue) i el Quartet Gaudí, que presenten un programa pensat per entusiasmar els amants del cinema i de la música en general, amb melodies immortals que han consagrat alguns dels films més taquillers i premiats de la història del setè art. Aquest esdeveniment s’inclou també a la programació de la Capital de la Cultura Catalana.

‘Aquí hi ha tela!’, al Palau Bofarull
El Palau Bofarull de la Diputació (carrer de Llovera, 15) és escenari des d’aquest divendres i fins al 25 de novembre de l’exposició “Aquí hi ha tela!”, un interessant viatge per la història de la indumentària i la vestimenta al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre des de finals del segle XIX fins a la dècada de 1970, a través d’imatges dels fons del CIMIR. Les imatges es podran veure impreses en tela, algunes inèdites i força singulars. La mostra es podrà visitar de dimarts a dissabte d’11:00 a 13:00 h i de 17:00 a 20:00 h i un cop acabi a Reus s’inclourà al programa “Exposicions itinerants” del Servei de Cultura de la Diputació de Tarragona, de manera que estarà a disposició dels ajuntaments del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre que desitgin instal·lar-la temporalment al seu municipi.

Fòrum Auriga, reflexió sobre arqueologia
La revista Auriga, especialitzada en arqueologia, organitza dissabte 11 i diumenge 12 de novembre al Centre de Lectura de Reus la tretzena edició del Fòrum Auriga, un punt de trobada d’experts i investigadors que enguany es porta a terme a la capital del Baix Camp amb motiu de la Capital de la Cultura Catalana 2017.

Les sessions s’inicien dissabte a les 8:30 h amb la recepció i benvinguda als participants i a partir de les 9:30 h començarà la presentació de comunicacions, que inclou ponències del representant de la Direcció General d’Arxius, Biblioteques, Museus i Patrimoni de la General itat, Jusèp Boya; la representant del Museu Nacional Arqueològic de Tarragona, Mònica Borrell; dels representants de l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica, Josep Macias i Imma Teixell, i del Museu Bíblic de Tarragona, Andreu Muñoz i, finalment, del Museu d’Arqueologia de Catalunya, Josep Manuel Rueda.

La presentació de comunicacions continuarà durant tot el matí i migdia d’aquest dissabte fins a les 14.15 h, hora prevista de finalització de la primera jornada. Diumenge continuarà aquest fòrum amb la presentació de les darreres ponències a partir de les 10:00 h i a partir de les 11:00 h es realitzarà una ruta arqueològica per Reus de la mà de l’arqueòleg i tècnic del Museu de Reus, Jaume Massó Carballido. La ruta inclourà la visita al Museu d’Arqueologia, a les restes de la muralla medieval del Pallol i a la Bòbila de Sugranyes.

Jornada sobre arquitectura
La Fundació Congrés de Cultura Catalana i la Capital de la Cultura Catalana col·laboren en l’organització aquest diumenge de la jornada de commemoració dels 40 anys de les sessions d’arquitectura realitzades a Reus en el marc del Congrés de Cultura Catalana. La jornada es realitzarà a partir de les 10:30 h a la seu de la Societat El Círcol de Reus i hi intervindran diferents testimonis del Congrés de 1977, com ara Anton Pàmies, Antoni González, i Raquel Lacuesta, que seran moderats per Pau Solà-Morales. A les 12:00 h s’ha previst una taula rodona sobre l’evolució de l’arquitectura a través de tres generacions de dones, amb la participació de Carme Fiol, Clara Solà-Morales i Maria Cartanyà. A partir de les 13:00 h es faran visites guiades als teatres Fortuny i Bartrina, a càrrec els arquitectes responsables de la seva renovació, Josep Huguet i Anton Pàmies.

Concert d’orgue, trombons i cor a la prioral
El quart esdeveniment que marca la programació de la Capital de la Cultura Catalana aquest cap de setmana és el concert d’orgue, trombons i cor, en què participen el Cor Mestral, Lorién Santana (orgue) i el Quartet Gaudí, amb un programa de música de pel·lícules que es farà aquest diumenge a partir de les 20:15 h a la prioral de Sant Pere.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

El fiscal demana 10 anys de presó a un acusat de violació i amenaces

Notícia següent

La 10ena edició de la Mollerussa Lan Party posa el focus en els escolars

Notícies relacionades