Hugo Rodríguez i Pau Polo guanyen el concurs de joves cuiners de les Jornades de la Galera

Hugo Rodríguez de Mas de l’Institut Martí Dot de Sant Feliu de Llobregat va guanyar divendres el primer premi del concurs de joves cuiners “De la Mar als Fogons” de les 14es Jornades de la Galera amb la proposta gastronòmica “Royal de galera, xips de carxofa i gelat de romesco”. El segon premi va ser per Pau Polo del Río, de l’institut Joaquim Bau de Tortosa, que va cuinar una recepta de caneló de galera amb cruixent de
carxofa i arròs salvatge. El concurs i el lliurament de guardons va tenir lloc el passat 23 de febrer al matí a l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils.
Els vuit semifinalistes seleccionats van elaborar les seves propostes gastronòmiques davant d’un jurat intern de cuina format per experts de sector de la restauració i les van exposat davant de d’un jurat extern de taula format per experts del gremi i persones representatives de la societat cambrilenca. Els concursants, d’entre 16 i 26 anys, van treballar amb una cistella d’ingredients bàsica que es va proporcionar des de l’organització, a la que podien afegir fins a 6 ingredients més. Les bases
del concurs es poden descarregar clicant aquí. El concurs està adreçat a estudiants de centres educatius de cuina i direcció de cuina reconeguts pel Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya i a ajudants de cuina que treballin o hagin treballat en algun restaurant de Cambrils.

Com a premi, el primer i segon finalista es van emportar un dinar per a dues persones en un dels restaurants amb estrella Michelin de Cambrils i dues entrades a Port Aventura. A més, tant ells com els seus professors també van guanyar una estada en règim d’allotjament i esmorzar per a dues persones a l’espai lúdico-termal Aqua-tonic i dues entrades a Port Aventura.

D’altra banda, tots els finalistes i els professors acompanyants de cada centre van rebre com a obsequi una inscripció gratuïta al taller participatiu “Tu ets el mestres de la nostra cuina”, organitzat per la Fundació Alicia, per aprendre, practicar i compartir coneixements amb els seus experts. A questa experiència també inclou la visita guiada a totes les instal·lacions del Món Sant Benet, així com l’entrada a la Cuina del Complex, reservada per visites molt limitades. Com a gentilesa de la Cooperativa Agrícola de
Cambrils, els professors es van endur un lot de productes de la terra.

Redacció

La Ciutat és un diari de proximitat que cobreix tota l'actualitat local de les poblacions de Barcelona, Tarragona, Lleida, Terres de l'Ebre, Baix Gaià, Baix Penedès i Reus.

Missatges recents

Junts reivindica el Hard Rock en un acte a Vila-seca

El Hard Rock, un dels responsables d'aquest avançament electoral, està en debat en el si…

3 hores fa

Mataró celebra els festivals LAVS i Panòptic

LAVS/ / Laboratori d'Art Visual i Sonor és una proposta multidisciplinària que té com a…

3 hores fa

Badalona elabora un Pla de risc de l’arbrat per evitar accidents i preservar el patrimoni vegetal

L’Ajuntament de Badalona està desenvolupant per primera vegada un Pla de risc de l’arbrat que…

3 hores fa

Ordino i Canillo celebren una jornada interescolar

Les escoles franceses d’Ordino i Canillo han celebrat aquest dimarts la primera jornada interescolar a…

4 hores fa

Junts repta el PSOE a acceptar un referèndum “si vol salvar la democràcia”

 Junts+ repta Pedro Sánchez a acceptar un referèndum d'independència si realment "vol salvar la democràcia".…

4 hores fa

El Consell de la Infància proposa implantar la recollida porta a porta a Tortosa

El Consell Municipal de la Infància de Tortosa ha traslladat a l'alcalde, Jordi Jordan, diferents…

4 hores fa

Esta web utiliza cookies.