Dimecres, 29 de maig de 2024
És notícia

Girona expropiarà vuit finques al barri de Sant Pau per acabar amb les ocupacions

Avatar photo

L'actuació urbanística permetrà obrir un nou tram de carrer fins al parc Migdia i aixecar dos blocs de protecció oficial

L’Ajuntament de Girona ha engegat el procés per expropiar vuit finques al barri de Pla de Palau-Sant Pau amb l’objectiu d’esponjar la zona i posar fi a les ocupacions “indesitjables”. Els blocs afectats es troben a la confluència dels carrers Universitat de Montpeller amb Universitat de Cervera. Després d’haver intentar arribar a un acord amb els propietaris –cosa que no ha estat possible- el ple municipal engegarà aquest dimarts els tràmits perquè els edificis acabin enderrocant-se i s’obri un nou tram de carrer que arribi fins al parc Migdia. L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, explica que l’actuació urbanística respon a la petició dels veïns “que calia esponjar l’espai” i acabar amb els problemes d’inseguretat que, com a mínim, generava un dels habitatges. En paral·lel, des de serveis socials es reallotjaran aquells llogaters afectats que no tinguin on anar.

L’actuació urbanística al barri de Sant Pau afecta un conjunt d’edificis situats al carrer Universitat de Montpeller, a la seva confluència amb el de la Universitat de Cervera. En total, els blocs que han d’anar a terra tenen onze finques, de les quals tres ja són propietat municipal.

El procés d’expropiació que ara s’engega afecta, doncs, les vuit restants (entre les quals hi ha habitatges de lloguer, pisos ocupats i també locals tapiats). L’alcaldessa de Girona ha explicat que l’enderroc dels habitatges permetrà “esponjar la zona”, obrir un nou tram de carrer que donarà al parc Migdia i, en paral·lel, acabar amb les ocupacions “indesitjables” que havien provocat “problemes d’inseguretat”.

Demà el ple de l’Ajuntament iniciarà l’expedient d’expropiació, després que el consistori no hagi pogut arribar a acords amb els propietaris de les finques afectades. L’alcaldessa calcula que, si es mantenen els calendaris previstos, d’aquí a deu mesos les màquines ja puguin començar a tirar a terra els blocs afectats. “Per tant, en un any i escaig, l’obertura del nou tram de carrer ja serà una realitat”, ha precisat Madrenas.

Segons ha explicat l’alcaldessa, des de serveis socials es reallotjaran aquells llogaters que no tinguin on anar. “El protocol ja està en marxa i a aquells que necessitin ajuda, se’ls donarà”, ha dit Marta Madrenas. L’alcaldessa ha recordat que tirar endavant aquesta actuació urbanística era “necessari” i que, de fet, ja s’havia intentat dur a terme en mandats anteriors.

Catorze pisos de protecció
A més d’esponjar la zona i acabar d’obrir el carrer Universitat de Cervera fins al parc Migdia, l’actuació també permetrà que Girona guanyi nous habitatges de protecció oficial. En concret, s’aixecaran dos blocs de set pisos cadascun a banda i banda del nou tram de carrer.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Els treballadors públics assitents a l’aturada el 3-O hauran de recuperar les hores

Notícia següent

La Marató de Sang de Reus 2017 se suma a la donació de plasma

Notícies relacionades