fbpx
Dissabte, 2 de març de 2024
És notícia

Els joves del Centre Calidoscopi organitzen la primera Trobada Cultural de la Mariola

Avatar photo

Diverses activitats obertes al públic arriben el dilluns 18 de juny a les 18.00 a la plaça del Casal Cívic per donar a conèixer la tasca del projecte CaliEspai al barri lleidatà

El grup de joves del Centre Obert Calidoscopi organitzen una Trobada Cultural al barri de la Mariola de Lleida que comptarà amb diferents activitats. Tallers de cant, ball, fotografia o musicals de guitarra clàssica i elèctrica tindran cabuda en aquesta trobada que tindrà lloc el proper dilluns 18 de juny a les 18.00 de la tarda a la plaça del Casal Cívic de la Generalitat. Així mateix, comptarà amb la col·laboració de diferents artistes lleidatans com Colors de Rumba, MarcVi, Xavier Boira, Luís de Miguel o Javier Sólo&Edu Corral.

Aquesta trobada promoguda per el grup de joves del Centre Obert Calidoscopi s’emmarca dintre el Pla de Desenvolupament Comunitari de la Mariola i el Casal Cívic de la Generalitat de Catalunya. Aquest acte d’entrada gratuïta ofereix un ampli programa d’activitats per a tota la família amb l’objectiu de donar a conèixer la tasca que el centre du a terme al barri lleidatà a través del projecte CaliEspai. La iniciativa CaliEspai, engegada anys enrere pel Centre Obert Calidoscopi, segueix oferint un espai a majors de 13 anys per tal que esdevinguin protagonistes de la festió del propi centre. Aquesta iniciativa pretén que els joves es responsabilitzin de l’equipament i l’autogestionin en base a les seves pròpies decisions, amb la supervisió dels educadors.

El Centre Obert Calidoscopi és un projecte de la Fundació Champagnat-Maristes Catalunya gestionat pel Col·legi Maristes Montserrat de Lleida que ofereix un servei socioeducatiu vertebrat amb tres línies principals d’actuació. La primera d’aquestes és el servei preventiu, amb el qual pretén donar suport i potenciar el desenvolupament personal, així com la socialització, l’aprenentatge bàsic i l’esbarjo. D’altra banda, el servei socioeducatiu ofert des del Centre permet als i les joves adolescents oferir orientació social i la incorporació al mercat laboral, aportant també l’accés per derivació professional. Finalment, des del Calidoscopi remarquen com a tercera línia d’actuació el programa de qualificació professional inicial (PQPI) d’auxiliar en vendes d’oficines i atenció al públic, dirigit espacialment als adolescents de 16 a 21 anys sense graduat escolar.

Altrament, la Fundació Champagnat gestiona fins a 15 obres socials arreu de Catalunya, tres de les quals es troben a Lleida: el COM Gínjol, el COM Pas a Pas i el CO Calidoscopi. En tots aquests, l’entitat manté l’objectiu d’acompanyar infants, joves i famílies en situació de vulnerabilitat i afavorir tant el seu desenvolupament personal com social.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

En marxa la rampa que permet els peixos salvar l’assut de la nuclear d’Ascó

Notícia següent

Dijous s’inaugura la passarel·la marítima

Notícies relacionades