Uns 1650 adolescents de la ciutat participen avui i demà en el programa “Canvi de marxa”, una activitat educativa que pretén conscienciar els joves d’entre 14 i 18 anys sobre les causes i les conseqüències dels accidents de trànsit. L’Ajuntament de Lleida, a través del departament d’Educació Viària de la Guàrdia Urbana, col·labora amb Mutual de Conductors en aquesta iniciativa, que fa anys que es desenvolupa a la ciutat i que des del 2014 ho fa amb aquest format. La tinent d’alcalde i regidora de Seguretat Ciutadana i les Polítiques per al Civisme, Sara Mestres, ha incidit en què l’educació i la prevenció són claus per conscienciar els futurs conductors, com els que assisteixen avui i demà a les sessions organitzades a l’Auditori Municipal Enric Granados de Lleida. Segons Mestres, s’ha de tenir en compte que el cotxe és un “mitjà de transport que pot matar” i que s’ha de conscienciar els joves de l’ús que se n’ha de fer. Mestres ha parlat de les mesures urbanístiques i viàries que s’apliquen a la ciutat. Entre altres, els dispositius de control de seguretat viària, com els radars o semàfors foto-vermells, més zones 30, etc. I ha afegit que en el que portem d’any han disminuït un 43% els ferits greus en accidents de trànsit a la ciutat.
Mestres, acompanyada del director de Mutual de Conductors, Joan Badenes, i dels representants de diferents cossos de seguretat, ha posat en relleu l’activitat “Canvi de marxa que fomenta conductes responsables i d’autoprotecció.
L’activitat consisteix en la representació d’una conversa telefònica entre dues germanes, una de les quals presencia un accident de trànsit quan es dirigeix en cotxe cap a la discoteca i truca a l’altra per explicar-li la situació. Durant el seu relat, s’intercalen vídeos informatius i testimonis reals dels cossos d’emergència que s’ocupen de la gestió més immediata de l’accident, així com de víctimes i familiars. L’objectiu és que les noves generacions s’eduquin en la prevenció de la sinistralitat i l’adquisició de conductes que els protegeixin dels perills a la via pública i que els facin responsables.
Després d’aquesta activitat educativa que causa un fort impacte a les persones joves assistents, a Lleida es realitza una activitat complementària. L’Equip d’Educació Viària de la Guàrdia Urbana i de l’Àrea de Promoció de la Salut fan una sessió a les aules per reflexionar entorn a l’activitat.
L’Ajuntament col·labora amb l’activitat impulsada per la fundació privada sense ànim de lucre Mutual de Conductors i que compta amb el suport del Servei Català de Trànsit.
Les xifres de tancament del Sant Jordi han certificat el que es palpava al carrer des de primera hora: la…
Un incendi desenvolupat a la planta baixa d'un edifici de 4 plantes de Badalona ha deixat 10 persones afectades, segons…
Com ja és habitual, Sabadell s’ha llevat el 23 d’abril amb una alegria especial i amb olor de paper nou…
La periodista Lydia Lozano ha hagut de cancel·lar d'urgència la signatura de llibres que tenia programada aquest dimecres, diada de…
Durant tot el dia de Sant Jordi, els i les socialistes de Tarragona han repartit a tota la ciutadania que…
El Gremi de Bars i Restaurants de Lloret de Mar ho té tot llest per a la XXV edició de…
Esta web utiliza cookies.