El Govern aprova el Projecte de llei de modificació de la Llei qualificada d’Educació

El Consell de Ministres ha aprovat aquest dimecres, a proposta de la titular d’Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, el Projecte de llei de modificació de la llei qualificada d’Educació i de la Llei d’Ordenament del sistema educatiu andorrà. Un text que, tal com ha apuntat la ministra, s’ha treballat les darreres setmanes amb els diferents grups que integren l’arc parlamentari per tal d’aconseguir el màxim de consens polític.

Segons ha exposat la Vilarrubla, “la configuració del sistema educatiu andorrà ha de vetllar perquè la formació de les noves generacions s’emmarqui en un context plural, en què la diversitat sigui considerada com un element enriquidor i on es vetlli per la imparcialitat, on tots els alumnes tinguin les mateixes oportunitats i en igualtat de condicions, especialment entre homes i dones”. A més, el Tribunal Europeu de Drets Humans indica que correspon a l’Estat el rol d’organitzador neutre i imparcial de la convivència.

Així, i amb la finalitat de complir amb aquesta neutralitat, el Govern considera necessari regular l’ús dels signes i símbols religiosos per part del personal, els treballadors que intervenen en els centres educatius i els alumnes. D’aquesta manera, el text estableix la prohibició d’aquest tipus de signes i símbols només en el cas que la seva exhibició ostentosa, per tal de no intercedir en la llibertat religiosa de cadascú. Per a Vilarrubla, “es tracta d’una mesura adequada i proporcionada amb la finalitat que persegueix”.

El Projecte de llei avui aprovat per l’Executiu també inclou un nou article on es regula que, en el sistema educatiu andorrà, els alumnes que no optin per l’ensenyament de la religió disposin d’un ensenyament alternatiu, abordat des de la perspectiva de la disciplina filosòfica de l’ètica, dels valors i de la història de la democràcia”.

Finalment, Vilarrubla també ha indicat que l’ús ostensible de signes i símbols religiosos durant l’horari escolar, les activitats lectives i les activitats complementàries per part dels docents i col·laboradors educatius serà una falta molt greu, però es preveu expressament que aquesta falta només pugui incoar-se després que el responsable del centre hagi advertit de manera fefaent a la persona i després que aquesta persisteixi en el seu ús transcorreguts 7 dies. Pel que fa als alumnes, abans d’obrir qualsevol procediment disciplinari la direcció haurà de mantenir un diàleg amb l’alumne i els seus tutors legals.

Tags: Andorra
Redacció

La Ciutat és un diari de proximitat que cobreix tota l'actualitat local de les poblacions de Barcelona, Tarragona, Lleida, Terres de l'Ebre, Baix Gaià, Baix Penedès i Reus.

Missatges recents

La Festa Major de Sant Jaume de Creixell presenta el cartell de 2025

L’Ajuntament de Creixell ha presentat el cartell oficial de la Festa Major de Sant Jaume 2025, donant així el tret…

4 minuts fa

Més de 93.000 persones visiten el conjunt monumental de la Seu Vella de Lleida durant el 2024

El conjunt monumental del Turó de la Seu Vella va rebre 93.632 visitants l'any 2024 i durant els primers cinc…

7 minuts fa

Festa Major de Sant Jaume 2025 a Miami Platja: Tots els actes i horaris

Miami Platja es prepara per viure una de les setmanes més vibrants de l’any amb la celebració de la Festa…

9 minuts fa

L’economia de Lleida creix per sobre de la mitjana catalana el 2024

La Memòria Econòmica de Lleida 2024 presentada ahir dimarts indica que l’economia de Ponent i l’Alt Pirineu i Aran creix…

11 minuts fa

Barcelona és la segona ciutat europea que registra més morts durant l’onada de calor

Barcelona és la segona gran ciutat europea que va registrar més morts atribuïbles al canvi climàtic durant l'onada de calor.…

13 minuts fa

Els Bombers treballen “intensament” tota la nit en l’incendi de Paüls, que continua actiu

Els Bombers de la Generalitat han treballat "intensament" tota la nit en l'extinció de l'incendi de Paüls (Baix Ebre), que…

2 hores fa

Esta web utiliza cookies.