fbpx
Dilluns, 26 de febrer de 2024
És notícia

Eduard Rovira, escollit novament alcalde de Torredembarra

Avatar photo

ERC va obtindre la majoria absoluta a les eleccions municipals

Eduard Rovira amb la vara d’alcalde de Torredembarra

Eduard Rovira Gual (ERC) ha estat escollit nou alcalde de Torredembarra per majoria absoluta amb els vots favorables del seu grup municipal (9) en el ple extraordinari que s’ha dut a terme aquest 15 de juny, al migdia, i en el qual ha quedat constituïda la nova Corporació Municipal per al mandat 2019-2023.

Els grups del PSC i JxCAT no han presentat candidatura i s’han abstingut en la votació al candidat Eduard Rovira, mentre que Cs han presentat Antonio Cruz com a candidat, obtenint els vots del seu grup (3).
Eduard Rovira ha escollit la següent fórmula per a prometre el càrrec: “Prometo per la meva consciència i honor complir fidelment les obligacions del càrrec d’alcalde de Torredembarra, per imperatiu legal, amb lleialtat al rei, i respectar i fer respectar la Constitució i l’Estatut d’Autonomia de Catalunya. I manifesto el ferm compromís amb els valors republicans i declaro que continuaré treballant en la construcció d’una Catalunya políticament lliure, socialment justa, econòmicament pròspera i territorialment equilibrada”.
En el discurs d’investidura com a nou alcalde, Eduard Rovira ha destacat que el nou govern actuarà amb positivitat i prudència. També ha estès la mà a les aportacions dels grups municipals a l’oposició, especialment al PSC amb qui ERC ha compartit govern junt amb l’ABG en l’anterior mandat. Ha finalitzat la seva intervenció demanant la llibertat dels presos polítics i assenyalant que treballaran dia a dia amb els valors republicans per a Torredembarra i Catalunya.
 
Extracte de les principals intervencions dels grups polítics
Núria Batet (ERC): Ha ressaltat que aportaran els valors del republicanisme a la política municipal i que estaran en contacte constant amb les persones. També ha mostrat agraïment als companys de govern del darrer mandat.
Vale Pino (PSC): Ha explicat que per lleialtat al passat i per coherència s’han abstingut en la votació de la candidatura d’Eduard Rovira. Tot i així, ha assenyalat que tornaran a estendre la mà i continuaran treballant pel progrés i la normalitat institucional, essent tan aplicats a l’oposició com al govern.
Antonio Cruz (Ciutadans): Ha demanat al nou govern que tingui en compte també els vots que no són del govern i també diàleg perquè Torredembarra sigui pionera al territori.
Anna Magrinyà (JxCAT): Ha explicat que inicia el mandat amb la intenció de ser crítics i també amb la voluntat de ser positius, fent una oposició sensata i positiva.
Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Jordi Llopart (Junts per Creixell) repetirà com a alcalde de Creixell durant els propers 4 anys

Notícia següent

L’acord entre PSC i ERC converteix el republicà Jordi Vinyals de nou en alcalde de la Selva

Notícies relacionades