Els Mossos d’Esquadra van detenir el 18 d’abril un home de 42 anys i una dona de 36 anys, tots dos de nacionalitat espanyola i veïns de Reus, per presumptament falsificar receptes i traficar amb medicaments amb efectes hipnòtics. La investigació es va posar en marxa a finals de febrer, quan els Serveis Territorials del Departament de Salut a Tarragona es van posar en contacte amb els mossos per denunciar un possible cas d’abús de benzodiazepines, una substància utilitzada mèdicament com a ansiolític per al tractament de crisis d’angoixa i l’insomni. Els agents, a través de la Subdirecció General d’Avaluació i Inspecció Sanitàries i Farmacèutiques, van detectar que el període investigat van aconseguir prop de 5.000 comprimits. Els dos detinguts s’abastien en diverses farmàcies de Reus per aconseguir els medicaments. Per poder-los obtenir, utilitzaven receptes mèdiques falsificades a partir de receptes originals.
Els dos veïns de Reus van ser detinguts el 18 d’abril per un delicte contra la salut pública i per un delicte de falsificació de document públic. La investigació policial es va posar en marxa a finals de febrer, quan els Serveis Territorials del Departament de Salut a Tarragona es van posar en contacte amb els mossos per denunciar un possible cas d’abús de benzodiazepines, una substància utilitzada mèdicament com a ansiolític per al tractament de crisis d’angoixa i l’insomni. Concretament, es tracta d’un fàrmac que s’utilitza habitualment en tractaments de curta durada que no sobrepassen el màxim de quatres setmanes.
Arran d’aquesta informació, els agents van iniciar una investigació per comprovar aquestes dades. Així, a través de la Subdirecció General d’Avaluació i Inspecció Sanitàries i Farmacèutiques van poder comprovar que durant el període investigat, la detinguda va rebre 2.500 comprimits mentre que l’home en va aconseguir 1.800. Tenint en compte la posologia estipulada per l’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris, els detinguts haurien obtingut 2.800 comprimits més dels necessaris en un tractament normal.
Els investigadors van contrastar a través de diverses vigilàncies realitzades conjuntament amb agents de la Guàrdia Urbana de Reus que, durant mesos, els dos detinguts es dedicaven a recórrer totes les farmàcies de Reus per aconseguir medicaments del grup de les benzodiazepines. Per poder-les obtenir, utilitzaven receptes mèdiques falsificades a partir de documents originals.
Una de les proves que els investigadors van obtenir per determinar que els arrestats destinaven els fàrmacs al tràfic de substàncies és que tant l’home com la dona detinguda van arribar a emmagatzemar en determinats moments fins a 15 vegades la dosi permesa en un tractament normal.
Finalment, el 18 d’abril, els agents de l’Àrea d’Investigació Criminal de Tarragona amb el suport d’agents de la Guàrdia Urbana de Reus van fer un registre en el domicili dels detinguts, on van trobar 72 receptes de diversos centres mèdics que els haurien permès obtenir 1.440 comprimits més d’aquest medicament.
Els arrestats van passar a disposició del Jutjat d’Instrucció 2 en funcions de guàrdia de Reus el 19 d’abril i van quedar en llibertat amb càrrecs.
El Grup Municipal d’ERC a l’Ajuntament de Tarragona celebra que l’actual Govern d'Illa continuï l’aposta del Govern Aragonès per traslladar…
Gairebé cinc mesos després de finalitzar les obres de la primera fase, s’iniciarà aquest maig la següent etapa de millora…
ChemMed, el clúster químic de Tarragona, ha celebrat aquest divendres, 25 d’abril, la seva assemblea general ordinària. La trobada semestral…
Tres campanyes d'inspecció en productes de llegums seques i envasades han detectat nombrosos incompliments de la normativa alimentària. Concretament, segons…
Una dona de 86 anys es troba en estat crític després de ser atropellada per un patinet elèctric, mentre travessava un…
L’Ajuntament de Calafell, mitjançant acord de la junta de govern local, ha adjudicat les obres de remodelació dels patits de…
Esta web utiliza cookies.