fbpx
Diumenge, 3 de març de 2024
És notícia

Declaren la reindustrialització de Flix d’interès general

Avatar photo

L'objectiu és afavorir l'establiment d'empreses al municipi

El Consell de Ministres ha aprovat aquest divendres la declaració d’interès general de la reindustrialització de Flix per afavorir la implantació d’empreses al municipi. Es tracta d’una mesura promoguda pel Govern, que l’havia d’aprovar a principis d’octubre en l’última reunió prevista del Consell Executi. Però, l’aplicació de l’article 155 va deixar en suspens aquesta iniciativa. L’alcalde de la població, Marc Mur, ha celebrat que la mesura s’hagi acabat aprovant finalment, tot destacant que suposarà una “discriminació positiva” després dels cops patits per l’economia local amb el desmantellament progressiu de l’activitat electroquímica per part d’Ercros.

Segons un comunicat emès pel Departament d’Indústria poc després del Consell de Ministres, la declaració persegueix atreure a Flix “projectes que consolidin i incrementin l’activitat industrial del municipi i hi mantinguin i regenerin l’ocupació”. Per mantenir-los, preveu aplicar “bonificacions o exempcions en impostos, taxes i cànons competència de la Generalitat”. Mur ha precisat que aquestes bonificacions o exempcions podran afectar tributs o taxes ambientals com els referents als que es cobren per l’entrada de residus als abocadors o el consum d’aigua.

A banda dels tres anys de permanència, la modulació d’aquesta càrrega fiscal s’efectuarà en funció de “l’envergadura o el tipus del projecte” a partir de criteris prefixats.  L’alcalde, a més, ha subratllat que la declaració “no és un gest simbòlic” sinó que, a la pràctica, la seva aprovació i els consegüents incentius poden acabar decantant la decisió de les empreses.

Després de recordar que la caiguda de l’activitat d’Ercros ha acabat contribuint a la “despoblació del municipi” i que el tancament de la producció de mercuri pot agreujar la situació, el delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, considera que l’aplicació dels beneficis fiscals a les empreses que es puguin instal·lar arran de la declaració contribuirà a “dinamitzar l’activitat econòmica d’un municipi amb un potencial innegable”.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Tortosa acollirà el 2018 el Congrés Internacional sobre la Batalla de l’Ebre

Notícia següent

El Port de Tarragona registra un creixement del 10% en els 10 mesos de l’any

Notícies relacionades