En el segon punt, es ressalta l’accessibilitat de la ciutat i la torre Glòries i la connexió amb l’aeroport de Barcelona-El Prat, que acull més de 44 milions de persones a l’any i més de 100 companyies àrees que hi operen a més de 205 destinacions. L’aeroport està connectat amb vols diaris a 21 de les capitals europees, a Àsia i a Amèrica. També es posa en valor la connexió ferroviària a l’estat espanyol, amb els trens d’alta velocitat i especialment la connexió Barcelona-Madrid en dues hores i mitja.
En el tercer i quart apartats, s’exposen els serveis que el personal de l’EMA tindrà a Barcelona a disposició de les seves famílies, com per exemple 41 escoles de llengua estrangera, de les quals 18 són internacionals i 21 en llengua estrangera però que segueixen currículum local. L’oferta educativa, la completen 312 escoles bressol i 9 universitats. També expliquen el sistema nacional de salut, els serveis socials i l’oferta d’habitatge de la ciutat.
El cinquè punt és un dels més importants, ja que s’explica el pla de continuïtat que ofereix l’estat espanyol a l’EMA i destaca la fortalesa de l’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS). El document proposa un grup de coordinació entre l’AEMPS i l’EMA perquè es pugui assumir part del treball a l’estat espanyol mentre es realitza el trasllat. Per això, es reforçaria el personal de l’agència espanyola i s’invertirien prop de 3 milions d’euros. També ofereixen crear a Londres una oficina de ‘landing’ per preparar el trasllat dels gairebé 1.000 treballadors de l’agència i les seves famílies.
El dossier destaca el paper de l’estat espanyol en el sector de la innovació i la investigació, amb més de 200.000 persones que hi treballen, segons el document. Els promotors de la candidatura subratllen que l’estat espanyol va ser el primer país que va desenvolupar una legislació nacional d’assajos clínics i que és líder en testos de medicaments de teràpies avançades. En aquest apartat també es posa l’accent en la solidesa de la indústria farmacèutica, el sector líder en productivitat a l’estat espanyol.
Després dels assajos i estudi necessaris, l’EMA autoritza els fàrmacs i productes veterinaris que es poden vendre a Europa, amb una incidència sobre la qualitat de vida de 500 milions de persones. Té un pressupost anual de 340 milions d’euros.
El Consell de caps d’estat i de govern de la UE decidirà la propera tardor la nova seu de l’EMA, que s’haurà de traslladar l’1 d’abril del 2019. L’agència es va instal·lar a la capital britànica el 1992 i, aleshores, Barcelona va quedar en segona posició.
La Farga, Centre d'Activitats de L'Hospitalet, acull, del 7 al 9 de maig, FiraGran, el Saló de la Gent Gran…
El cantant porto-riqueny Bad Bunny actuarà a Barcelona el 22 de maig del 2026. L'Estadi Olímpic serà la seu d'aquesta…
L’Ampolla es prepara per a la celebració de la Diada de l’Ostra del Delta, que tindrà lloc el diumenge 11…
El dia 8 de maig s’obre el termini per presentar les sol·licituds de preinscripció a les llars d’infants municipals de…
El servei de benestar animal de l’Ajuntament de Calafell va realitzar 400 esterilitzacions de gats de carrer durant l’any 2024.…
A tan sols uns dies perquè comenci la cinquena edició de la Terrafira, la regidoria de Promoció econòmica de l’Ajuntament…
Esta web utiliza cookies.