fbpx

Autobusos de Lleida i la Paeria signen el conveni que inclou millores laborals i econòmiques

Avatar photo

L’acord contempla increments salarials per als treballadors i Larrosa assegura que “repercutirà en un millor servei del transport urbà a la ciutat”

Després de més d’un any de negociacions, l’empresa Autobusos de Lleida Moventis i la Paeria han signat el conveni que comportarà millores econòmiques i laborals per als treballadors, amb vigència fins al 2022 i que “repercutirà en un millor servei del transport urbà a la ciutat”. Tant els representants de la companyia de transport com l’alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, es mostren satisfets amb l’acord, el qual també reforçarà la col·laboració entre ambdues entitats amb l’objectiu d’optimitzar el funcionament del servei i d’avançar en termes de sostenibilitat.

El gerent d’Autobusos de Lleida, Carlos Soldevilla, es mostra satisfet d’haver signat el conveni després de més d’un any de negociacions. Aquest acord té una vigència de cinc anys, fins al 2022, quan Moventis complirà 20 anys treballant a la ciutat de Lleida “sense haver patit ni una vegada cap alteració del servei per motius de negociació ni vaga que hagi repercutit a la ciutadania”, diu Soldevilla. Segons el gerent, l’acord permetrà seguir amb la “pau i tranquil·litat social de tots aquests anys” i en destaca la mesura d’increment salarial del IPC +0’25 per aquest 2018 i del mateix impost +0’5% els anys següents, almenys fins al 2022. D’altra banda, com a novetat s’afegeix també un plus de 50 euros per treballador els dies de Nadal i de Cap d’Any, una reivindicació històrica que s’inclou enguany.

D’altra banda, el president del comitè d’empresa d’Autobusos de Lleida, Francisco Morales, també valora positivament l’acord, fruit d’una negociació constant “on s’hi han debatut moltes propostes”. Considera que el conveni “premia l’esforç i la constància dels treballadors” i “repercutirà en un millor servei cap a la ciutat”.

Per la seva part, l’alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, apunta que l’acord esdevé l’assoliment d’uns objectius “justos”, donat que l’empresa Moventis i els seus treballadors “han complert amb esforç quan se’ls ha demanat i per això se’ls vol compensar”. En aquest sentit, explica que tots els elements que intervenen en l’acord “repercuteixen positivament en els treballadors” i aquest reforça “els compromisos entre Autobusos de Lleida i la Paeria” en les tasques de disseny, estudi i avaluació del sistema de funcionament de les línies de busos amb l’objectiu d’optimitzar el servei. Finalment, el paer en cap apunta que el servei de transport urbà “és cabdal per una ciutat que vol avançar en termes de sostenibilitat”, tot afegint que properament s’incorporaran cinc nous autobusos híbrids a la flota actual. “No n’hi ha prou amb invertir en maquinària, també s’ha d’invertir en les persones”, sentència Larrosa.

 

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Detenen una parella que acabava de robar en una casa de Tarragona

Notícia següent

Canyelles rebrà el WIFI gratis de la Unió Europea

Notícies relacionades