Dimarts, 23 d'abril de 2024
És notícia

Alcaldes del Baix Segre demanen vacunes per tota la població per la campanya de la fruita

Jordà destaca que a Lleida es vacuna per sobre de la mitjana i garanteix pressupost per als municipis

Els alcaldes del Baix Segre han insistit aquest divendres en una reunió amb la consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, a demanar vacunes per al conjunt de veïns dels seus pobles i no només per als temporers per tal de garantir un correcte desenvolupament de la campanya de la fruita.
En aquest sentit, l’alcaldessa d’Aitona, Rosa Pujol, també ha demanat més finançament per poder fer front a les despeses extraordinàries que els comporta la gestió de la campanya amb la covid-19. Jordà ha destacat que a Lleida, l’administració de dosis del vaccí està per sobre de la mitjana catalana i ha assenyalat que si s’ha d’avançar alguna cosa “l’avançarem”. Així mateix, ha recordat que hi ha compromís del Govern per dotar de pressupost els municipis.
Rosa Pujol ha volgut destacar que enguany, la coordinació dels municipis amb el Govern és “completament diferent” a la de l’any passat, i per això s’ha mostrat agraïda pel fet que s’hagi començat a planificar amb temps la campanya de la fruita que novament es desenvolupa en plena pandèmia. Això no obstant, ha recordat que els alcaldes de la zona consideren que caldria vacunar el conjunt de tota la població i no només els temporers, per evitar un tancament perimetral com el de l’any passat, ja que segons Pujol, “no només venen temporers sinó que hi ha molta gent treballant a la campanya”.

Així mateix, Pujol ha apuntat que el finançament dels ajuntaments “és el que és” i han de fer front a moltes despeses derivades de la gestió de la campanya. Per això n’ha demanat més ja que la seva prioritat, ara mateix, és el correcte desenvolupament de la collita.

La consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, ha assegurat que el Govern intentarà millorar tot el que pugui, en relació a les reclamacions dels alcaldes, i ha reconegut que la situació ha generat “molta angoixa” perquè l’any passat va ser molt complicat. En aquest sentit, ha destacat que el pla de vacunació està anant molt ràpid i que també s’estan fent molts cribratges, que en general surten bé. Jordà ha afegit que una vegada es comencin a vacunar els col·lectius vulnerables al conjunt del país amb la vacuna monodosis de Janssen, els temporers també rebran el vaccí i això “ens ajudarà moltíssim” per tenir controlada una part important de la població.

Així mateix, ha destacat que han de ser capaços “d’accelerar” la vacunació en zones determinades com Lleida, tot i que ja s’està per sobre de la mitjana catalana. Per això, ha assegurat que estan amatents a les reivindicacions dels alcaldes i que traspassarà les demandes al departament competent.

Jordà ha aprofitat la reunió també per visitar els 15 mòduls d’aïllaments per a positius de covid-19 de la campanya de la fruita que s’han instal·lat a la zona esportiva d’Aitona. La consellera ha reconegut que la campanya comença amb una situació que “és molt millor” que la de l’any passat, tot i que això no significa que no s’hagi de pervenir i formar el sector.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Una quinzena de joves participen en un curs d’auxiliar de magatzem

Notícia següent

El Port de Tarragona suma amb els agents del territori per a l’impuls de la Vall de l’Hidrogen de Catalunya

Notícies relacionades