Categories: Uncategorized @ca

Nova jornada de vaga dels taxistes a l’Aeroport del Prat i al port de Barcelona

A l’inici d’una nova vaga de 24 hores, centenars de taxistes s’han aplegat aquest dijous a la zona de descans de l’aeroport del Prat a primera hora del matí per planificar les accions amb les que volen col·lapsar amb marxes lentes “els punts estratègics de Foment” a Barcelona, l’aeroport i el port, per obligar a l’Estat a limitar el nombre de llicències VTC. Ivan Sesma, del sindicat Elite, ha criticat que Foment no tingui en entre les seves prioritats el futur del sector, els que els obliga, ha afegit, a “seguir lluitant pels seus drets i perquè es compleixi la llei”. “Ahir ens van fer fora d’una reunió i ja estem farts de que se’ns facin promeses que mai es compleixen”, ha reblat Sesma. Els portaveus del sector asseguren que ha arribat el moment d’endurir les accions de protesta per deixar clar que “no defalliran” en la seva lluita.

Amb la vaga i les mobilitzacions d’aquest dijous, els taxistes volen reclamar que el ministre de Foment, Íñigo de la Serna, els rebi per negociar la regulació dels conductors VTC (vehicle de transport amb conductor), i garantir el compliment de la llei que estableix una autorització d’aquests vehicles per cada 30 llicències de taxi. Els taxistes defensen que aquesta limitació és necessària per frenar l’activitat de plataformes com Uber i Cabiby, que consideren competència deslleial.

El sector fa setmanes que reivindica ser escoltat, i en aquesta línia anteriorment ja ha convocat nombroses aturades i mobilitzacions. En aquesta línia, ahir dimecres, a menys de 24 hores per l’inici de la vaga, una setantena de treballadors van entrat per la força al Departament de Territori i Sostenibilitat on van fer una ocupació durant més de tres hores. L’acció va coincidit amb una reunió que mantenien representants del sector amb el director general de Transports, Pere Padrosa, per preparar la reunió de la taula del Taxi de la setmana que ve.

Redacció

La Ciutat és un diari de proximitat que cobreix tota l'actualitat local de les poblacions de Barcelona, Tarragona, Lleida, Terres de l'Ebre, Baix Gaià, Baix Penedès i Reus.

Missatges recents

Junts reivindica el Hard Rock en un acte a Vila-seca

El Hard Rock, un dels responsables d'aquest avançament electoral, està en debat en el si…

8 hores fa

Mataró celebra els festivals LAVS i Panòptic

LAVS/ / Laboratori d'Art Visual i Sonor és una proposta multidisciplinària que té com a…

8 hores fa

Badalona elabora un Pla de risc de l’arbrat per evitar accidents i preservar el patrimoni vegetal

L’Ajuntament de Badalona està desenvolupant per primera vegada un Pla de risc de l’arbrat que…

8 hores fa

Ordino i Canillo celebren una jornada interescolar

Les escoles franceses d’Ordino i Canillo han celebrat aquest dimarts la primera jornada interescolar a…

8 hores fa

Junts repta el PSOE a acceptar un referèndum “si vol salvar la democràcia”

 Junts+ repta Pedro Sánchez a acceptar un referèndum d'independència si realment "vol salvar la democràcia".…

8 hores fa

El Consell de la Infància proposa implantar la recollida porta a porta a Tortosa

El Consell Municipal de la Infància de Tortosa ha traslladat a l'alcalde, Jordi Jordan, diferents…

8 hores fa

Esta web utiliza cookies.