Es presenten els resultats de l’informe sobre el PIB turístic de Tortosa

Aquest dilluns al campus de la URV de la ciutat

dav

Aquest dilluns 4 de març, l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, el director del Campus de la Universitat Rovira i Virgili a Tortosa i professor d’economia de la mateixa universitat, Jordi Sardà, el primer tinent d’alcalde i regidor de Turisme de l’Ajuntament de Tortosa, Josep Felip Monclús, i el director de la Càtedra d’Economia Local i Regional de la URV, Juan Antonio Duro, han informat sobre la situació que viu el sector turístic a la capital del Baix Ebre.

Monclús ha començat l’encontre oferint una visió global de l’estat de la qüestió. Una revisió de la que ha estat l’actuació de govern en aquest marc, la situació que es va trobar al fer-ser càrrec de l’àrea de turisme i les millores en les que han estat treballant: recuperació del sirgador o l’espai Sant Domènech entre altres.

Per la seva banda, Duro ha exposat els resultats de l’informe sobre el PIB turístic de Tortosa que ha elaborat per encàrrec de l’Ajuntament. Els resulta validen l’acció de govern en la mesura en que s’intueix una tendència a l’alça de l’activitat turística d’àmbit local, especialment l’any 2017. Si bé, també ha remarcat que dels resultats presentats se’n desprenen dèficits que cal atendre, sobretot tenint en compte les possibilitats que ofereix el potencial turístic de la ciutat i la seva relació amb l’estimació del PIB de Tortosa.