Creixement notable de les pernoctacions a Tortosa durant la Setmana Santa

En destaca l’ocupació de les places destinades a autocaravanes

Avui el regidor de Turisme de l’Ajuntament de Tortosa, Josep Monclús, ha presentat les dades d’ocupació turística a la ciutat durant els set dies de la Setmana Santa 2018.

La xifra de visitants que han pernoctat a Tortosa ha passat de 3357 l’any 2017 a 3920 enguany. En percentatges d’ocupació hotelera, l’any passat es va cobrir el 55 % dels allotjaments disponibles, i en aquesta darrera Pasqua l’ocupació ha estat del 84 %. De fet, “en els últims dies de Setmana Santa no quedava ni una plaça hotelera lliure”.

A l’hora d’analitzar aquestes dades, cal tenir en compte que les de l’any passat no incloïen les 32 places de la zona d’autocaravanes de la ciutat, que enguany presenta xifres molt positives, fins al punt de superar les previsions. En concret, Dissabte Sant hi va haver una quarantena d’autocaravanes a la zona designada per a aquests vehicles i l’espai limítrof.

Així mateix, no es pot obviar el fet que un dels principals hotels de la capital ebrenca, l’SB Corona, està en obres, amb la qual cosa no té totes les habitacions disponibles. Aquesta circumstància no ha impedit que més de 4000 persones decidissin fer nit a Tortosa durant les vacances de Pasqua. D’aquestes, n’hi havia més de Catalunya i de l’estat espanyol que d’altres països.

Crida l’atenció el fet que, tot i l’increment de turistes que s’han allotjat a la ciutat durant els darrers dies, el nombre de visites a les oficines de turisme tortosines hagi disminuït. Segons Monclús, aquest descens és producte de dos factors: d’una banda, el fet que enguany la Setmana Santa s’hagi avançat respecte d’altres anys i “els possibles visitants estrangers hagin optat per anar a esquiar”. De l’altra, la renovació dels amplis continguts del lloc web de la regidoria de Turisme, des d’on l’internauta pot reservar l’allotjament i altres activitats. Així doncs, força turistes han preferit probablement organitzar la seva estada directament a Internet.

Estadísticament, els qui solen adreçar-se a les oficines de turisme de la localitat són famílies i parelles, i un nombre creixent de grups. El regidor té clar que “cal apostar per aquesta mena de turisme”. Així mateix, “interessa atreure cada cop més pernoctacions”, atès que són el factor que determina l’aportació turística en altres apartats, com la restauració i el transport. En qualsevol cas, més enllà de les vacances de Pasqua, és necessari “desestacionalitzar el turisme, perquè més persones s’hi puguin guanyar la vida” al llarg de tot l’any.