Tortosa modifica el pla urbanístic per implantar la multinacional Kronospan al municipi

El ple tortosí aprova tres mocions a favor de la immersió lingüística amb l'abstenció del PSC i el vot en contra de Cs

L’Ajuntament de Tortosa ha culminat la modificació urbanística necessària per implantar la multinacional Kronospan al municipi. El ple de desembre ha aprovat la modificació provisional del planejament, després que a l’octubre ja aprovés la inicial. Ara, el canvi es remetrà a la Comissió d’Urbanisme de les Terres de l’Ebre, que haurà de fer l’aprovació definitiva en la reunió prevista per a aquest mes.
En concret s’ha canviat d’emplaçament una parcel·la reservada per a equipaments i una qualificada com a zona verda. Els terrenys industrials quedaran agrupats, així, en una parcel·la conjunta. Kronospan preveu invertir més de 230 milions d’euros en una nova factoria al municipi, amb 185 lloc de treball directes i més de 1.500 indirectes.
El ple de desembre de Tortosa també ha aprovat diferents mocions en suport del model lingüístic de l’escola en català, presentades per Junts, Movem, ERC i la CUP. Aquesta última no s’ha tractat per l’absència del regidor cupaire. Les altres tres s’han debatut i aprovat. El PSC s’hi ha abstingut i Ciutadans hi ha votat en contra.