Tortosa ajorna les activitats públiques dels pròxims dies

L'Ajuntament implementa mesures complementàries a les assenyalades este dilluns per la Generalitat, per mirar de reduir l'elevat risc de rebrot actual

Les activitats culturals i de lleure previstes per a les dos pròximes setmanes a Tortosa han quedat ajornades fins a una nova data. És una de les mesures complementàries que l’Ajuntament ha previst, davant l’anunci fet este dilluns pel Procicat per aplicar mesures més restrictives a Tortosa, Amposta i Roquetes. D’esta manera, la Generalitat vol contribuir a tallar les cadenes de contagis, atès l’elevat índex de rebrot existent a hores d’ara en estos municipis.

Per reforçar este objectiu, l’Ajuntament de Tortosa ha decidit desprogramar les activitats que havien de tindre lloc este cap de setmana a la ciutat, coincidint amb les Jornades Europees del Patrimoni. Unes activitats en les quals també s’incloïa el lliurament dels diplomes que reconeixen els set tresors del patrimoni tortosí, triats en el marc de la Capital de la Cultura Catalana Tortosa 2021, així com també una edició especial d’A Cel Obert.

De la mateixa manera, a partir d’este dilluns a la tarda es començaran a tancar temporalment els parcs infantils del municipi. Esta mesura s’aplica coincidint amb l’inici dels cribratges massius que els departaments de Salut i d’Ensenyament han iniciat avui mateix a tots els col·legis de Tortosa, on està previst que es facen fins a 7.000 proves PCR.

Les mesures anunciades pel Procicat, que seran d’aplicació a partir de la publicació al DOGC, previsiblement dimarts, demanen a la ciutadania que es mantinga a casa seua durant els pròxims 15 dies, i que no surten si no és indispensable. També, que es limiten els contactes entre persones tant com es puga als membres del grup de convivència habitual. Recorden que no es poden fer reunions socials de més de sis persones, com succeeix al conjunt del país.

Pel que fa als comerços, han de garantir una distància mínima de 1,5 metres entre les persones i l’aforament ve determinat per 2,5 metres quadrats per persona. A l’hostaleria, l’aforament es limita al 50%, tant a l’interior com a l’exterior, i no es podrà utilitzar el servei de barra. Els actes religiosos, cerimònies fúnebres i similars també han de limitar l’aforament al 50%.

Davant d’estes mesures, l’alcaldessa de Tortosa ha cridat a la responsabilitat de la ciutadania perquè utilitzen correctament les mascaretes, perquè guarden la distància entre les persones i perquè mantinguen la higiene de mans. “Compartim la preocupació del Procicat i per això hem optat per ajornar les activitats vinculades amb el turisme i la cultura que teníem previstes, així com per tancar els parcs infantils durant uns dies, mentre duren les proves als col·legis”, ha assenyalat Meritxell Roigé. De la mateixa manera, ha valorat positivament el cribratge massiu a les escoles, ja que això pot fer detectar casos asimptomàtics que ajuden a disposar d’una imatge més acurada de la situació actual.