Tortosa acollirà el Festivitas Bestiarum, la gran festa del bestiari popular i de foc català

La celebració, prevista per al 27 de novembre, amb cercavila i concurs d’enceses, clourà amb la gala d’entrega dels Premis BEST presentada per Elisenda Carod

El Festivitas Bestiarum és un acte que se celebra des del 2014 i que l’Agrupació de Bestiari organitza per celebrar el Dia Europeu del Bestiari Festiu (24 de novembre). L’esdeveniment es fa el cap de setmana més pròxim a aquesta data i en cada edició s’escull la ciutat designada Capital de la Cultura Catalana, en el cas d’enguany, Tortosa.

En el marc del Festivitas Bestiarum té lloc la gala d’entrega dels Premis Best. Uns premis que tenen la voluntat de donar un reconeixement a personalitats, entitats i empreses per la tasca que realitzen en favor del món del bestiari festiu i la cultura popular.

Hi ha dos tipus de reconeixements. Per un cantó s’entreguen guardons tenint en compte la tasca que duen a terme diferents actors de la societat, i que es divideixen en quatre categories (personatge públic, associacionisme cultural, iniciativa o mitjà de comunicació i iniciativa empresarial).

Per l’altre, es fa un reconeixement als tres millors projectes que han realitzat les entitats
federades a l’Agrupació del Bestiari durant l’últim any.

En el marc de la celebració del Festivitas Bestiarum, la ciutat amfitriona organitza un seguit d’esdeveniments que fan de la celebració un acte de festa i reconeixement, també al carrer, del bestiari festiu. En aquesta ocasió a Tortosa, els actes compartiran espai i temps amb la celebració de la 15a edició del Cucafera Folk, i és per això que els actes organitzats s’inicien una setmana abans. El 20 de novembre, en el marc del Cucafera Folk, es realitzarà una plantada de bestiari festiu a la plaça de la Catedral i posteriorment es deixaran exposats als porxos del Museu de Tortosa fins el dia 27.

Tot aquest conjunt d’actes estan coorganitzats per l'Agrupació de Bestiari Festiu i Popular de Catalunya, Lo Golafre de Remolins, pel que fa als actes de bestiari festiu i de foc, i la Colla Jove de dolçainers de Tortosa, pel que fa al Cucafera Folk.