Tortosa podrà disposar d’umbracles per combatre la calor a l’estiu

El ple també aprova demanar al Govern de l’Estat que aporti els recursos econòmics compromesos al Pacte d’Estat per la lluita contra la violència de gènere

Tortosa podrà disposar d’umbracles per combatre la calor a l’estiu gràcies a la proposta del PSC aprovada al ple del mes de maig

El ple també aprova per unanimitat la moció per demanar al Govern de l’Estat que aporti els recursos econòmics compromesos al Pacte d’Estat per la lluita contra la violència de gènere

El grup municipal del PSC de Tortosa s’ha mostrat molt satisfet per l’aprovació per unanimitat de la moció que permetrà a la ciutat disposar d’umbracles per proporcionar ombra a l’estiu. El seu portaveu, Enric Roig ha agraït a l’equip de govern “la sensibilitat per aquest tipus de mocions ja que el nostre grup sempre ha estat molt reivindicatiu amb l’espai públic i el seu gaudi per part de la ciutadania.”

Roig ha recordat que “aquesta proposta ha estat a demanda de la ciutadania que ens ha explicat que a l’estiu, degut a les altes temperatures, no poden sortir a gaudir de determinades zones a l’aire lliure ja que no disposen d’ombra. Per això, i davant l’experiència d’altres ciutats, vam presentar la possibilitat d’instal·lar aquestes estructures lleugeres de caire temporal que permetrien gaudir d’aquest espais fent-los més inclusius.” “Una ciutat que vetlla pel seu espai públic projecta una imatge de prosperitat i benestar, i es dóna identitat i caràcter a la ciutat, que aconsegueix un sentiment de pertinença, seguretat, neteja i ordre” ha reblat el regidor.

El mateix ple del mes de maig ha aprovat l’altra proposta presentada pels socialistes en la que es reclamava al Govern de l’Estat el pagament a Ajuntaments i Comunitats Autònomes de les quantitats compromeses per l’aplicació del Pacte d’Estat contra la violència de gènere. Enric Roig, en la seva exposició, va recordar que l’octubre de 2017 el grup socialista va presentar una proposició per incrementar en 200 milions d’Euros el pressupost per donar compliment als acords del Pacte, però que “el Govern de l’Estat ha incomplert aquest acord pressupostant només 80 milions, que no inclouen els 20 destinats als ajuntaments, que han de seguir prestant serveis i per als que no disposa de fiançament. Amb aquesta moció demanem que s’insti al Govern de l’Estat a aportar aquest increment anual de 20 milions d’Euros als ajuntaments i de 100 milions a les comunitats autònomes ja que no es podrà avançar en l’eradicació de la violència de gènere si no es dota a les administracions dels recursos econòmics adequats.” La moció ha estat aprovada amb la única abstenció del PP.

Roig defuig de donar altaveu a les continuades desqualificacions per part del regidor de la CUP

Tot i que el bloc independentista del govern i el seu suport de la CUP han volgut portar de nou el debat a l’àmbit de la divisió i els blocs identitaris, Roig ha defugit d’entrar-hi i donar així altaveu a les desqualificacions que, malauradament, han esdevingut habituals en els darrers plens, donat que els veritables culpables de la fractura socials i política i de la situació que estem vivint són el bloc independentista, incapaç de formar govern i acabar així amb l’aplicació del 155. “Ells són els veritables còmplices de l’aplicació del 155 per part del PP”, ha reblat Roig.

Roig ha recordat que “des del nostre grup municipal treballem per la nostra ciutat i pels tortosins i tortosines per igual. Els ajuntaments estan per treballar-hi per ells i no han de ser el camp de batalla de la política de la divisió i dels blocs identitaris.”