Tortosa destina 231.000 euros a la millora de voreres i l’inici de l’arranjament de carrers i places

La modificació pressupostària és fruit de l'estalvi en diferents partides i es veu complementada amb l'amortització de 332.000 euros de préstec de la Gumtsa

L’Ajuntament de Tortosa ha aprovat destinar 231.000 euros a l’execució de diversos projectes de millora a la via pública al conjunt de la ciutat. Del total de la modificació pressupostària, 100.000 euros es destinaran a desenvolupar un pla de voreres per actuar en diversos carrers. La resta de diners permetran iniciar el tràmit a les primeres actuacions urbanístiques incloses al Pla d’Acció Municipal 2019-2023 amb la redacció dels projectes d’ampliació del complex WIN, d’un estudi per definir les actuacions a fer al castell de Tenasses, les urbanitzacions del carrer de Cervantes, rambla de Catalunya, plaça de l’Ajuntament i plaça de la Immaculada, i el perllongament del passeig fluvial de Tortosa.

L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha assenyalat que aquesta inversió és possible com a resultat de l’estalvi generat en diverses actuacions fetes durant els últims mesos, que han deixat un romanent econòmic que ara permetrà iniciar les noves actuacions ja dins del 2019.

La modificació pressupostària aprovada dilluns al ple ordinari de novembre també destina 5.000 euros a una subvenció per a l’entitat Progat Tortosa per a la gestió de colònies controlades de gats a la ciutat.

D’altra banda, també s’ha aprovat l’amortització d’un préstec de la Gumtsa per valor de 332.000 euros, fet que, segons ha remarcat l’alcaldessa, permet seguir reduint l’endeutament municipal.

El mateix ple ordinari ha aprovat la plurianualitat de dos projectes més que ja s’han iniciat i que culminaran l’any vinent: l’ampliació del casal de Vinallop (per valor de 119.500 euros) i l’adequació del pavelló 8 del Museu de Tortosa (per valor de 325.000 euros), on s’habilitarà una sala d’art dedicada als grans referents de la ciutat al segle XIX, com Francesc Gimeno, Antoni Casanova Estorach o Agustí Querol.

Pel que fa a les set propostes presentades pels grups municipals, se’n van aprovar cinc: les de Movem per a la millora del parc dels Països Catalans a Sant Llàtzer, i per recuperar la inversió social a Catalunya i per una fiscalitat justa i progressiva; la de Ciutadans, per a la implantació d’un pla director de control de la població de coloms; les dos del PSC, per demanar un calendari per al desdoblament de l’Eix de l’Ebre des d’Amposta fins a Lleida, i en contra de la reducció dels horaris d’assistència mèdica als pobles menuts. Per contra, les dos mocions de la CUP van ser rebutjades: una demanava posicionar-se contra la construcció d’un aparcament de pagament a l’hospital Verge de la Cinta, i l’altra volia mostrar el rebuig a les actuacions policials dels últims dies a Catalunya, demanant la dimissió del conseller d’Interior i la dissolució de la BRIMO dels Mossos d’Esquadra.