Tortosa anuncia un pla per revertir les mancances en el servei de neteja

S'han fet requeriments a l'empresa perquè compleixi el contracte signat fa 13 mesos i s'iniciaran campanyes per combatre l'incivisme i fomentar el reciclatge

L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha aprofitat la roda de premsa prèvia al ple ordinari del mes de setembre, per anunciar un pla per revertir les mancances detectades aquest estiu en el servei de neteja a la ciutat. Roigé ha explicat que des del passat mes de juliol, el govern ha fet diversos requeriments a l’empresa concessionària del servei de neteja viària i recollida d’escombraries, el darrer d’aquestos en una reunió presencial amb el responsable estatal de l’empresa Acciona. “Hem detectat problemes al llarg de l’estiu en diferents illes de contenidors i hem exigit a l’empresa que hi posi remei i compleixi el contracte”, ha manifestat.

Roigé també ha fet autocrítica i ha exposat que potser caldrà fer més pedagogia i explicar el canvi i la reordenació de les illes de contenidors. “El canvi que hem fet ha estat planificat a nivell de ciutat, consensuat amb totes les associacions de veïns i el que busca és fomentar el reciclatge unificant illes sense tenir els contenidors aïllats”, ha detallat. “Ens ha faltat més pedagogia”, ha reconegut, que es subsanarà amb campanyes per incentivar el reciclatge.

L’alcaldessa també ha denunciat l’incivisme sobre aquest tema que ha agreujat encara més les mancances. “No pot ser que la gent continuï deixant la bossa de brossa al lloc on abans hi havia un contenidor, ni que deixin les bosses al carrer sense ni mirar si el contenidor està ple o no, ni que hi trobem voluminosos quan hi ha un servei de recollida porta a porta i gratuït”, ha afegit. Roigé ha insistit que s’està treballant per incrementar illes de contenidors en els llocs on s’ha detectat que hi ha mancança, i que durant la tardor es faran campanyes de conscienciació per combatre l’incivisme i fomentar el reciclatge.

D’altra banda, l’alcaldessa també ha explicat que l’educadora ambiental està treballant amb els diferents comerços i establiments de la ciutat per conèixer les seues necessitats i millorar també el servei de recollida, com ja s’ha dut a terme al Mercat municipal amb molt èxit.

En la roda de premsa prèvia al ple ordinari, Roigé també ha aprofitat per fer una valoració molt positiva de les Festes de la Cinta amb molt èxit de participació en la majoria d’actes. “Ens arriba per part d’entitats, associacions, pubilles i vull agrair la implicació de la gent en les festes. Ens expliquen que s’ho han passat molt bé i aquest és el veritable sentit d’una festa major”. L’alcaldessa ha recordat que el parc municipal va acollir més de 5.000 persones en concerts com el tribut a Mecano ‘Hija de la Luna’; els concerts de Buhos, Joan Rovira i Sense Sal, i el final de festa amb el concert de Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries amb la col·laboració d’artistes de les Terres de l’Ebre.