S’inicien les obres del carril bici entre el passeig de Ribera i el camí del Mig

L’Ajuntament de Tortosa ha iniciat les obres de l’ampliació de la xarxa de carril bici de la ciutat connectant el passeig de Ribera i la zona d’estacionament de caravanes amb el darrer tram de carril bici executat al camí del Mig, del Grup del Temple. L’actuació té una longitud de prop de 400 metres, i fa dos setmanes que ja s’han iniciat les obres. L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, i el primer tinent d’alcalde i regidor de Turisme, Josep Felip Monclús, han presentat aquest dijous l’actuació als mitjans de comunicació.

El carril bici i passeig de vianants s’ha projectat paral·lel al vial que enllaça el camí del Mig amb el passeig de Ribera, i preveu una amplària per als vianants de 1,40 metres i pel carril de les bicicletes de 2 metres, establint una separació física entre el carril bici i el de vehicles d’una amplària de 0,55 metres. Per evitar afectar la zona arbrada situada front la zona d’estacionament de les caravanes, tan el carril dels vianants com els de les bicis es desvia per darrere fins el pas de vianants existent.

L’alcaldessa ha destacat que aquest tram de prop de 400 metres se suma a la xarxa de carril bici que s’ha anat implantant a Tortosa en els darrers deu anys i que suma ja més de 12 km. Aquest tram enllaça la via verda que ve de la Vall de Zafán per la façana fluvial al barri del Temple amb el tram fet del camí del Mig al Grup del Temple. Roigé, a més, ha destacat que l’actuació global que es fa també amb l’enllumenat permet millorar la seguretat d’aquesta zona que, darrerament, és molt utilitzada tan per vehicles, com per bicicletes i vianants. El primer tinent d’alcalde i regidor de Turisme, Josep Felip Monclús, ha explicat que el fet d’estar al costat de la zona d’aparcament de caravanes permet que molts dels usuaris puguin sortir amb bicicleta directament cap al nord o cap al sud del terme municipal.

Amb aquesta actuació també es procedeix a complementar la vorera del passeig de Ribera en el seu tram final, la zona amb front a l’aparcament de les caravanes d’acord amb els criteris i característiques, que la resta del passeig. Es preveu també la instal·lació de l’enllumenat públic al llarg de tot el carrer amb tecnologia led.

L’empresa adjudicatària és EXXABER, SL, que té un termini d’execució prevista de 9 setmanes. L’import de l’execució de l’obra ascendeix a 126.541,12 euros IVA inclòs.