Quatre carreteres es mantenen tallades a l’Ebre per les inundacions

Protecció Civil ha rebut fins a les nou del matí 580 trucades relacionades amb l'episodi de pluges

Imatge aèria dels Bombers de la inundació a la C-12 a Vinallop, el 20 d'octubre del 2018.
A causa del temporal de les darreres hores hi ha quatre carreteres tallades per inundacions, la C-12 entre Amposta i Tarragona, la TP-3311 entre la Galera i Santa Bàrbara, la TV-3421 entre Roquetes i Mas de Barberans i la T-331 entre Ulldecona i Freginals. L’episodi de pluges també afectat diversos trens, especialment al nord del País Valencià i a les Terres de l’Ebre, on l’estació de Vinaròs va quedar inundada cap a les sis de la tarda i va obligar a tallar la circulació de combois entre Barcelona i València fins a les sis el matí. Arran d’això, Renfe i Protecció Civil han informat que un tren amb passatgers 300 passatgers que tenia com a destinació Cartagena ha quedat aturat a Ulldecona i posteriorment ha retrocedit fins a l’Aldea. La meitat han optat per anar cap a Barcelona per arribar a la seva destinació amb un AVE que primer ha anat a Madrid, la resta han pogut seguir cap a la seva destinació cap a les cinc de la matinada. Protecció Civil ha rebut fins a les nou del matí 580 trucades relacionades amb l’episodi de pluges.
Fins a les deu de la nit els Bombers havien atès 154 avisos ocasionats pel fenomen meteorològic, la majoria dels quals a l’extrem sud del país, i en especial als municipis d’Alcanar, Amposta, Tortosa i Sant Carles de la Ràpita.
Des que va començat l’episodi de pluges, Protecció Civil ha rebut 580 trucades, 275 d’aquestes es van fer des del Montsià (un 48,64%), 62 des del Baix Ebre, 40 del Baix Camp, 35 del Barcelonès, 24 del Garraf, 24 del Tarragonès, 17 del Maresme, 16 del Vallès Occidental, 11 del Gironès i 8 de l’Alt Empordà. El municipi des d’on es van fer més trucades al telèfon d’emergències és Alcanar (118), seguit d’Amposta (48), Tortosa (38), Sant Carles de la Ràpita (30) i Barcelona (29).
Segons el servei Meteorològic de Catalunya (SMC) encara es poden registrar precipitacions intenses superiors als 20 litres per metre quadrat en 30 minuts fins al migdia a les Terres de l’Ebre. A més, les pluges podrien deixar acumulacions superiors als 10 litres per metre quadrat en 24 hores.
Dels registres de pluges de les darreres hores destaquen els 250 l/m2 del Parc Natural dels Ports, els 235,4 l/m2 d’Alcanar, els 153,9 l/m2 d’Ulldecona, els 144l/m2 de Mas de Barberans, els 109,7 l/m d’Horta de Sant Joan i els 103 l/m2 d’els Alfacs, Protecció Civil manté l’alerta del pla Inuncat fins a la normalització de la situació i davant la possibilitat de més precipitacions, puntualment intenses. A més, aquest matí ha informat que els veïns de Ventalles (Ulldecona) no tenen llum des de fa diverses hores, per ara es desconeix el nombre d’abonats afectats, i tot apunta que la incidència es deu a les pluges.