El ‘Maig a l’Escola’ omplirà l’Escola d’Art de la Diputació a Tortosa

El centre acollirà xerrades, sortides culturals, tallers i jornades per als alumnes i per al públic general amb interès per l'art, la cultura i el patrimoni

L’Escola d’Art de la Diputació a Tortosa ha organitzat una nova edició del ‘Maig a l’Escola’, amb activitats culturals i artístiques programades entre el 4 i el 25 de maig. Xerrades, tallers i fins i tot una sortida cultural al Monestir de Poblet conformen aquesta iniciativa adreçada als alumnes i al públic general amb inquietuds per l’art, la cultura i el patrimoni.

Les activitats del ‘Maig a l’Escola’ començaran dijous 4 de maig amb la inauguració de l’exposició i la xerrada sobre l’obra Escenes de l’erm de Josep Salmeron, dins del cicle de conferències Ser i Estar de l’Artista. El 9 de maig serà el torn de la xerrada Pintar amb paraules a càrrec de Yoshi Hioki, que aproparà al públic els contes i la poesia com els principals instruments del seu discurs artístic.

L’11 de maig, la soprano Cecília Aymí oferirà Pinzellades vocals, una xerrada sobre l’expressió artística a través de la veu; el 18 de maig exposarà la seva experiència el director de La Virreina Centre de la Imatge, Valentín Roma; el 23 de maig Mariona Moncunill parlarà sobre Agafar el museu pel mànec: museus amateur i l’accés al joc del patrimoni, i una xerrada de Marielena Roqué, artista multidisciplinar, tancarà els actes del ‘Maig a l’Escola’ el 25 de maig.

‘El Maig a l’Escola’ també preveu activitats més pràctiques com un taller de Construcció de forns de paper per a raku: Urban kiln el 16 de maig, on els participants aprendran a construir un forn utilitzant material reciclat com paper, barbotina i llaunes. Aquest taller anirà a càrrec de l’artista especialitzat en ceràmica Sergi Pahisa. El 17 de maig, l’historiador David Bachiller i Emeline Gancedo conduiran una jornada sobre Teixits en tapisseria, i el 22 de maig s’organitzarà una sortida cultural al Monestir de Poblet i Sarral. Aquestes activitats requereixen inscripció prèvia, ja que les places són limitades.

Les activitats del ‘Maig a l’Escola’ estan adreçades al públic general però, sobretot, a la gent jove amb interès per la cultura, l’art i el patrimoni, per tal que descobreixin el vessant professionalitzador de l’art i coneguin l’experiència i la feina d’artistes actuals.

Aquest cicle complementa l’oferta formativa que ja ofereix l’Escola d’Art de la Diputació a Tortosa. El centre educatiu, referent formatiu a les Terres de l’Ebre, té com a missió educar amb projecció de futur i la dinamització cultural a través de la producció i difusió de l’art, la cultura i el patrimoni. Aquesta proposta cultural s’obre més enllà del centre, creant aliances i col·laborant amb d’altres entitats per tal de dur aquesta tasca arreu de les comarques ebrenques.