L’Associació Amics de Robert Anglada dóna dos obres a l’Ajuntament de Tortosa

Un és un autoretrat d'Anglada i l'altre un Crist i formaran part del fons del Museu

L’Associació Amics de Robert Anglada (Barcelona 1944- Horta de Sant Joan 2015) ha fet donació de dos obres del pintor a l’Ajuntament de Tortosa. L’acte s’ha fet amb presència de l’alcaldessa Meritxell Roigé, la regidora de Cultura, Dolors Queralt, l’alcalde d’Horta de Sant Joan, Joaquim Ferràs, i el president de l’Associació Amics de Robert Anglada, Joan Pons, i altres membres de l’entitat. Amb aquesta donació, l’Associació compleix així un dels darrers desitjos de l’artista per tal que l’Ajuntament de Tortosa tingués alguna obra seva.

Els quadres donats són dos olis sobre tela. Un és un autoretrat de l’artista de 10,6 x 8,4 centímetres datat entre els anys 1965-1970, i l’altre és un Crist, datat del 2010, i que fa 130 x 90 centímetres.

En el testament, Anglada feia donació de la seva obra a l’Ajuntament d’Horta de Sant Joan, on va viure el seu últim tram de vida. L’alcalde d’Horta de Sant Joan, Joaquim Ferràs, ha explicat que per a l’any vinent l’Ajuntament està treballant en poder inaugurar un centre on es podrà exposar part de l’extensa obra de l’artista, quantificada en més de 8.000 peces entre quadres, làmines i dibuixos.

L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha agraït la donació feta per l’Associació Amics de Robert Anglada d’aquests dos quadres que passaran a formar part del fons del Museu de Tortosa. Roigé ha recordat que Anglada va exposar a la ciutat, l’any 2012, amb ‘Terra Alta’ al Museu de l’Ebre, i que també va ser on va passar el seus darrers dies ja que va morir a l’Hospital de la Santa Creu de Jesús l’any 2015.

Robert Anglada (1944-2015) va nàixer a Barcelona i amb 17 anys guanya el Premi a la Pintura Jove de la Sala Parés. Amb 19 anys es trasllada a París per estudiar. Exposa a París, Londres, Lió i a diverses ciutats alemanyes, on hi va residir. Des del 2009 Anglada va viure a Horta de Sant Joan, on el paisatge de la Terra Alta configura, en moltes ocasions, el rerefons de les obres del pintor. El 2011 presenta al convent de Sant Salvador d’Horta ’50 anys de pintura’ i el 2012 exposa al Museu de l’Ebre de Tortosa. La seva obra està marcada per l’expressivitat que sovint s’ha vinculat a la pintura de l’irlandès Francis Bacon (1909-1992).