L’Ajuntament de Tortosa s’adhereix a la vaga del 8 de març

Els portaveus dels Grups Municipals del PDeCat i d'ERC presenten la moció i animen a la resta de grups municipals a sumar-s'hi

L’ajuntament de Tortosa ha informat aquest dimarts que s’adhereix a la vaga del proper 8 de març. La jornada de vaga ha estat convocada per CCOO i la UGT amb motiu del Dia Mundial de les Dones, i té com a objectiu la defensa de la igualtat laboral i salarial de les dones, la creació de plans d’igualtat a les empreses i la lluita per la precarietat social i als llocs de treball, entre d’altres.

L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha explicat que el Govern municipal ha decidit adherir-se a la vaga i que, per això, els grups municipals del Partit Demòcrata i Esquerra Republicana han registrat la moció dels sindicats perquè es debati durant la propera sessió plenària. Roigé ha animat a la resta de grups municipals a sumar-s’hi. “No tenim cap problema en presentar la moció de forma conjunta per part de totes les formacions polítiques amb representació a l’Ajuntament”, ha afirmat l’alcaldessa.

Des de l’Ajuntament es donarà suport a les dues hores de vaga del dijous vinent per reivindicar les desigualtats en les taxes d’ocupació femenina, que actualment arriba a ser 10 punts inferior a la masculina, la bretxa salarial a Catalunya, que se situa en un 24% de mitjà anual i els casos de violència masclista o assetjament sexual que suposen una clara mostra d’injustícia social i manca de llibertat.

Per la seva banda, Maria Jesús Viña, regidora de Serveis Socials i Drets Civils de l’Ajuntament de Tortosa, ha afegit que s’està treballant per garantir el dret civil d’igualtat tant a escala interna com a través de l’aprovació del Pla de Polítiques de Dones. Una planificació de quatre anys que pretén desenvolupar accions d’incidència en diferents àmbits de la ciutat, entre ells l’esfera empresarial. “Un dels objectius del pla és incentivar des de l’Ajuntament que les empreses puguin desenvolupar els seus propis plans d’igualtat”, ha assegurat la regidora.

Finalment, l’alcaldessa ha remarcat que, a falta de saber encara qui s’adhereix a la vaga, l’organització municipal permetrà dur a terme els serveis mínims amb facilitat.

D’altra banda, des del PSC de Tortosa i davant les declaracions de suport a la vaga fetes per l’alcaldessa Roigé, s’ha volgut deixar clar i manifestar que aquesta petició ja l’havia fet el PSC amb anterioritat en forma de moció, tal i com es va presentar en roda de premsa el passat 14 de febrer. El portaveu socialista, Enric Roig ha manifesta que, “com no pot ser d’una altra manera i havent estat iniciativa nostra que l’Ajuntament de Tortosa se sumi a la vaga, donarem suport a aquesta petició tal i com ja vam fer al Consell Comarcal.”

Des del PSC han volgut aclarir que el 14 de febrer es va presentar, tant a l’Ajuntament de Tortosa, com a l’EMD de Bítem, una moció demanant sumar-se a la vaga laboral convocada pels sindicats majoritaris, UGT i CCOO, de 2h de duració i a que es faci una campanya específica per informar dels objectius de la vaga als treballadors i treballadores vinculades aquests ens municipals. Així mateix, el 19 de febrer es va presentar la moció al Consell Comarcal del Baix Ebre, que va ser aprovada per unanimitat de tots els grups, a proposta del grup comarcal del PSC i, com no, també es va donar suport a la moció dels sindicats.

Des del PSC es congratulen de que ara es refermi aquest suport a la vaga i en aquest sentit el portaveu socialista, Enric Roig, ha afirmat que “tant de bo el govern republicà, de dretes i independentista assumeixi sempre aquest tipus de polítiques i reivindicacions sindicals i en favor dels treballadors i treballadores.”

Roig ha reblat que “si aquesta és la nova línia de l’Ajuntament de Tortosa esperem que també doni un major suport als actes de l’1 de Maig, tal i com ja vam demanar en una moció el 2014, que no va ser aprovada per l’equip de govern.”