La Setmana de la Mobilitat arriba a Tortosa sota el lema “Camina amb Natros”

La iniciativa té com a objectiu promoure formes de transport més sostenibles i saludables a la ciutat i ho farà a través d’activitats lúdiques i educatives dirigides als xiquets i les xiquetes

Fernando Saporta, regidor de Mobilitat de l’Ajuntament de Tortosa, acompanyat per Francesc Amaré, sostinspector de la Policia Local de Tortosa, ha presentat aquest matí la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, que se celebrarà a la ciutat entre els dies 16 i 22 de setembre.

La iniciativa, organitzada des de l’Ajuntament de Tortosa i que compta amb la col·laboració de centres escolars com l’Escola la Mercè o l’Escola Remolins, té com a objectiu promoure formes de transport més sostenibles i saludables, com el caminar, la bicicleta, el transport públic i/o els vehicles elèctrics.

Així, entre les activitats programades per als alumnes de primària dels centres participants, hi trobem una visita al transport públic, organitzada amb la col·laboració d’Hife, on els xiquets podran conéixer de ben a prop els serveis de transport públic de la ciutat i el seu funcionament, així com aprendre a utilitzar-los ells mateixos.

També es realitzarà, un any més, l’activitat “peque-agents”, a través de la qual els més petits es convertiran en agents per un dia. Així, els alumnes sortiran al carrer acompanyats d’agents de la Policia Local per detectar comportaments incívics en relació als aparcaments.
I se celebrarà, d’altra banda, un concurs de dibuix, dirigit als alumnes de cicle superior de les escoles participants. Un concurs que ja es va celebrar en l’edició anterior de la Setmana de la Mobilitat amb èxit de participació, recollint uns 150 dibuixos concursants.

En el marc de les activitats programades dintre d’aquesta cel·lebració, la Penya Ciclista Baix Ebre organitza la 67a edició del Dia de la Bicicleta, que se celebrarà el proper 27 d’octubre i que tindrà un recorregut amb principi i final a la ciutat de Tortosa.

Saporta destacava aquesta iniciativa com una de les accions que l’Ajuntament de Tortosa ha pres en els darrers anys en la seva aposta per una mobilitat i transport més sostenibles. Una aposta que ha posat l’accent en augmentar la seguretat i la comoditat del vianant, afavorint així els trajectes a peu, i en facilitar també el transport en bicicleta, ampliant la cobertura dels carrils bici.

Totes aquestes accions ja van ser reconegudes, de fet, en la darrera edició dels premis de la Setmana de la Mobilitat a l’estat espanyol, en la qual la ciutat va rebre la medalla de bronze.

Núria Castelló